Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

BioShock Infinite

 

Колумбия – една държава където всичко може да се случи. Град в изпълнен с педизвикателства, мощни дирижабли и много други неща ще ви съпътстват в играта.

BioShock Infinite напълно изненада всички ни с визията на играта от култовата поредица. Вместо да продължаваме да скучаем с Андрю Райън и да мъчим малките сестрички и техните големи татковци, Irrational Games ни доставиха нещо съвсем различно. BioShock Infinite няма нищо общо със сценария в предните две части. Това е една индивидуална игра, която обаче е наследник на стила и атмосферата, с които първият BioShock пожъна успех пред всички останали.

Прочети още: BioShock Infinite

Mafia II

 

Когато се надяваш за игра, в продължение да излезе след доста години, неминуемо имаш високи надежди. В такива моменти малко заглавия успяват да оправдаят изцяло надеждите ти, както е и с Mafia II.

Независимо, че презентацията е страхотна, в много неща не са доизпипани. В стремежа си да изградят огромен и отворен свят, в който да сместят един майсторски сюжет, дизайнерите от 2K Czech не са успели. Mafia II е един посредствен продукт, който е жертва на амбициите на своите разработчици.

Някои са запознати, че играта ще ви пренесе в измислен град Емпайър Бей, в годините 1943 – 1951 г.

Главен персонаж е Вито Скалета – син на сицилиански имигранти и ветеран от Втората световна война, който е член на подземния свят на американския град, създаден по образец на Сан Франциско, Ню Йорк, Чикаго и Детройт.

Играта има всички начленки да бъде една переспективна и отлична независимо, че Mafia II тръгва тромаво в геймплей отношение. Отначало единственото нещо, което ще ви хареса, е сюжета. Той увлекателно ви увлича, в препълнена с предсказуеми обрати истоия и не е кой знае какво. Всички са я преглеждали и са запознати по един или друг начин от множеството исторически драми нашумели през последните години.

Прочети още: Mafia II

Transformers: The War for Cybertron

 

 Ако си падате по гигантски роботи, то Transformers: War for Cybertron. На практика, това е шутър от трето лице, в който вървиш с малка група от съмишленици.  В новия Tramsformers групата е от трима, като всеки има уникален ранг, а оттам и уникални качества и арсенал. Едни могат да регенерират здравето си, т.е. акомулаторните батерии, а на останалите енергиен щит и др. Чудесна, макар идея, която работи само в мултиплейър.

В мултиплейр режим играта е превъзходна, но в сингълплейър е направо скучна. Те нямат никакви кой знае, какви задължения, освен да ви се пречкат. Странно,  но това далеч не успява да съсипе интереса за игра. Не таете някаква сериозна надежда за екшън – тук има само движение и стрелба. И въпреки това агресия не липсва.

Прочети още: Transformers: The War for Cybertron

R.U.S.E.

 

R.U.S.E. една невероятна историческа стратегия по сценарии на Втората световна война. Определено, ако я изиграете няма да сгрешите, ще имате шанс да се сблъскате с едно наистина прилично заглавие. Каквото и да кажем, R.U.S.E. успя да провокира, доза новости в тези изистанали модели игри и да я поднесе по един изключително финен начин. Успех, с който много малко WWII-стратегии могат да имат.

„Тактиката на пълководеца е изкуството да измамиш”  е категоричен китайският стратег и мислител Сун Дзъ. Максима следвана изцяло от френския разработчик Eugen Systems, който вероятно някои го свързват със заглавието Act of War.

Казано простичко, онези от вас, които обичат да блъфират и да мошеничат, ще се почувстват в свои води. В R.U.S.E. числеността на армията ви не е важна,. по-същественото е дали, ще успеете да подмамите вашия враг и след това, възползвайки се от неговата наивност или невнимание, да го смажете!

Всяко сражение в играта, независимо дали е в Африка или из цялата фронтова линия, се разиграва на карта, разположена на маса в тайна щаб квартира.

Прочети още: R.U.S.E.

Deathspank

 

Интересно би, било да разберем причината за легендите на куест сюжета дали са се разбушували. Започваме с това, че Тим Шейфър, а сега и Рон Гилбърт и Чарлз Сесил да ни изненада с нов проект. Дали от чувството за нещо не доиграно или по-тъга за доброто старо време или от по чисто финансов недостатък, дизайнерите решиха да ни покажат, че още могат да правят невероятни неща. Е, Тим Шейфър не можа, но Brutal Legend „духа и смуче”, както би, споделил Хоумър Симпсън. Накратко, това не е никак, смешно, а играта не можем да я опиличим, дали е екшън, стратегия, Carmageddon или нещо друго. И накрая - мистър Рон „Мънки Айлънд” Гилбърт, който по свой начин ни поднася заглавие изпълнено с загадка и динамика.

Не можем да кажем, че съотношението е в полза на екшън RPG-то. В Deathspank, както е името на играта. От тук до края всичко е Diablo, а може би Torchlight. Поне на мистър Гилбърт му се иска така да е. Както самият той заявява, че изработката на Diablo е било  малко предизвикателство, отколкото му се е искало отначало. Но, нека да подредим нещата по ред. Всичко тръгва от флаш анимационната поредица за Deathspank, излязла на сайта на Рон. Целта била да не се присмиват на прекаляването с фентъзи изцепките във видеоигрите. И главният герой се получил толкова идеален, че авторите му си казали – „това е само за видеоигра”. Таткото на Гайбръш Трипууд се свързал с Ванкувърското студио Hothead и всички заедно поработили неуморно, като за две години усъвършенствали играта и ето появява се Deathspank. Играта е засега, само за Xbox Live и PlayStation Network, откъдето може да се свали срещу $15 долара.

Прочети още: Deathspank

Amnesia: The Dark Descent

 

Непрогледна тъмнина. Газовият фенер в леко потръпващата ви ръка осветява мъждукащо, колкото да виждате пред самите вас. Във въздуха се носят непривични звуци, а мрака ги прави още по-плашещи и изкривени от вашето въображение. Изневиделица дочувате чист ясен звук на стъпки, шумът се усилва и идва към вас. Още миг и колоса ще се изправи пред самите вас.........

Ако има едно нещо с което трябва да сте наясно във Frictional Games е, че в нея нещата не се решават с огън. Resident Evil 5 например е перфектна игра, но в момента, в който извършите няколко подобрения на арсенала си, загубвате хорър елемента, сменен от здрав зомби екшън. Тук не става така. Почти всяко чудовище, на което попаднете, е в състояние да ви унищожи, поради което вашата най-отлична тактика е тромавото придвижване и търсене на прикритие, където да се скриете.

Прочети още: Amnesia: The Dark Descent

Worms Reloaded

 

Worms Reloaded е игра, която си заслужава да бъде изиграна. Съвсем естествено, при стартирането й ще трябва да си изградите свой собствен тим от безгръбначни. Как ще го наименовате и индивидуализирате – от кресливите гласчета на червеите, до техния олигофренски вид, та чак до техните имена – е въпрос, който е оставен изцяло на вас.

Веднъж щом оформите този продължителен процес, сте готови да се тръгнете в безмилостно унищожение на себеподобни!

Каквото и да казваме, нещата не са по различни от други игри. Отново управлявате екип от четири червея, които разполагате на бойния терен където пожелаете. Традиционно, нивата са изключително прекрасни и детайлни. В края на сражението обаче, което отново е във вид на ходове, белята ще бъде пълна.

За това до голяма степен помага арсенала с който разполагате и които сте използвали в Worms, Worms 2, Armageddon, World Party и др. Примерно щурата крава и старата жена! Към тях обаче има още 14 нови, включително Super Bunker Buster, Sentry Gun, Buffalo of Lies и др. Особено важен е специалният тандем, който превзема живота на враговете ви и цери вашите собствени съюзници.

Прочети още: Worms Reloaded

King’s Bounty: Crossworlds

 

King’s Bounty: The Legend е една отдавна забравената стратегия но бихме искали да ви припомним за нея, защото е изпълнена с динамика и живец. През 2010г., се появи нейният втори, за жалост може би и последен експанжън, озаглавен Crossworlds.

Много от геймърите не очакваха да получат нищо повече от традиционните нови противници, умения, магии и куестове. Да, ама не. Те съществуват, дори са повече отколкото трябва. Crossworlds обаче успя да блесне със своите две миниатурни кампании. Именно в тях създателите са се опитали да уловят добре известната ни формула, присъща за този тип игри, и да усетят до каква степен могат да я променят. Да покажат, че в този тип игри все още има място за доосъвършенстване.

Може би най-интригуваща е миниатурната кампанията Champions of the Arena, която оставя сюжета полускрит и ни прехвърля в лапите на осем гигантски боса, дори

тарантули, неприятни костенурки и огромни жаби - в обсега на Хилядата императора. Тук не може да се втурнете стремглаво.За всяко сражение е нужен определен стратегически ход, трябва да познавате идеално моща на своята армия и да знаете как да я ползвате максимално ефективно както действията на бойните ви единици, така и магиите.

Прочети още: King’s Bounty: Crossworlds

Darksiders

 

Оригиналното екшън приключение Darksiders бе издадено от THQ за PS3 и XBOX360 имаше удоволствието да ви представи една невероятна игра. В Darksiders вие ще се превлаплатите в War, един от четиримата Конници на апокалипсиса. Типичен негативен герой, War е афресивен, мълчалив и предпочита да решава проблемите си, само с огромния си меч. Дизайнерите от Vigil са ви дали още в самото начало на играта пълно управление над War. Сценарият в играта е динамичен и интересен. Атмосферата е повече от отлична, а озвучаването на героите е възложено на добрите актьори – Лиам О’Брайън (Lost Planet, Dragon Age: Origins), Марк Хамил (Люк от оригиналната трилогия "Междузвездни войни"),  Муун Блъдгууд (от "Терминатор: Спасение")

Прочети още: Darksiders

Sid Meier's Civilization V

След две десетилетия и след четири игри от поредицата с множество приложения, петата част на незабравимата Civilization вече е факт. Определено Civilization V е, може би, най-желаната част от поредицата, особено след като последният й вид, Civilization Revolutions, излиза само за конзоли и остави РС геймърите разочаровани. Civilization е логическа стратегия, в която си подбирате определена цивилизация, военни, културни, дипломатически и други структури. Вашият герои има за задача да стане най-великата световна сила. Техническият прогрес, търговията, производството и много други важни държавнополитически дела ще бъдат на дневен ред за решаване при вашите мисии.

Прочети още: Sid Meier's Civilization V

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 11  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//