Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

The Darkness II

 

Определено оригиналният The Darkness няма да впечатли никого с пазарни амбиции. Дали играта ще загуби от факта, че излиза в едно със заглавия, като BioShock, Assassin's Creed, Mass Effect и Call Of Duty 4: Modern Warfare или по принция е продукт за определена таргет група на този етап никой не може да бъде сигурен.

Независимо от това продажбите й бяха повече от прилични, за да амбицират 2K Games, за да разрешат на Digital Extremes да разработят продължение.
Преди да споменем каквото и да е за The Darkness II можем дапогледнем създателите й. Digital Extremes е малко студио и така и не надскочиха себе си през годините. Крайният им проект – Dark Sector получи някой повърхностни оценки от медии като Game Informer, GameSpot и OXM, доближавайки се на понижен рейтинг от 6.6/10.

Прочети още: The Darkness II

King Arthur II: The Role-playing Wargame

 

Независимо, че смесени игри с различни гейм жанрове са често срещани напоследък, като King Arthur II: The Role-playing Wargame на Neocore Games са предимно редки. На практика единствената друга аналогична игра, за която идва реч е тази която предлага универсална комбинация между стратегия и ролева игра.

Когато  King Arthur беше пръщъпулник, много хора побързаха да го приравнят с доста известната Total War поредица на The Creative Assembly. Не можем да отречем, че прилики съществуват – от огромните сражения, в които се сблъскват цели армии, имащи хиляди бойни единици, до необходимостта от внимателно поучване на тактиката и стратегията за достигане на победа.

Прочети още: King Arthur II: The Role-playing Wargame

Spider-Man: Shattered Dimensions

 

Напоследък все по-често, имаме елементарни и невзрачни заглавия като двете Iron Man игри и X-Men: Origins – Wolverine. Тук попада и Spider-Man: Shattered Dimensions.

Конзолният модел на играта се появи през есента и бе поета много положително от критиката. Хубавото тук е, че за няколко месеца Activision и канадското студио Beenox успяха да пресъздадат екшън-авантюрата на супергероя и на РС маниаците. Аналогично на Darksiders, очакването определено си заслужаваше и независимо, че скачащият герой не е толкова очарователен, колкото до War, играта притежава доста достойнства.

Прочети още: Spider-Man: Shattered Dimensions

The Sims Medieval

В началото The Sims Medieval ще се опитате да овладеете всекидневните нужди на своите виртуални приятелчета, които тук са две – глад и енергия. Създаването на персонажи, мрънкащи олигофренски, декора на къщата и простоваатия хумор, присъщ за поредицата, също са факт.

Прочети още: The Sims Medieval

Need for Speed: The Run

 

В последните няколко игри от серията Need for Speed се бяха създадени между вариации аркадите и симулаторите. The Run е поредната забежка към проекта, за нелегалните състезания, мощните автомобили и красивите жени. За жалост играта на Black Box въобще не се доближава до желания успех независимо, че има някои начленки.

Прочети още: Need for Speed: The Run

Street Fighter X Tekken

 

За тези които са любители на файтинг игрите, по-всяка вероятност са усетили, че това е възможно само и единствено в Япония. Няма къде другаде да видят двама от най-яостните съперници в една и съща пазарна ниша, вместо да размахат рапири, да съединят усилия за разработването на съвместен проект?

Прочети още: Street Fighter X Tekken

XCOM

 

Действието в играта ще се развива през 50-те години на миналия век Конкретна година няма, а и не ни трябва. 2K Marin искат да уловят идиличната атмосфера на онова време и да я съпоставят рязко с една брутална извънземна инвазия, която тотално преобръща живота на местните жители.

 

Прочети още: XCOM

Alice: Madness Returns интервю

 

Няма човек който да чуе името Алиса и да не направи асоциация с едноименната героиня на  Луис Карол от „Алиса в страната на чудесата”. Онлайн играчите веднага се сетят за класиката Alice на Американ Макгий. Тя стъпи на пазара преди десетилетия, от нея бяха продадени над един милион бройки, а самата игра се превърна в хит. След много успешни проекти талантливият Макгий отново е на линия за ново предизвикателство с главната героиня Алиса и не бива да имаме съмнение, че то ще бъде не по-малко заинтригуващо, тайнствено и мистериозно.

Прочети още: Alice: Madness Returns интервю

Crackdown 2

 

Когато се появи за първи път Crackdown изненада много геймъри. Всички останаха с убеждението, че Microsoft се опитва да пробутат игра която не върви  – като поставят в кутията й мултиплейър бетата на Halo 3.

Realtime Worlds обаче представиха една от най-невероятните игри за 2007 година.

Играта е отворен свят под формата на нереален мегаполис, наименован Пасифик Сити, раздиран от непрестанни размирици между престъпни организации и тайнствена агенция, наименована ... Агенцията. Нейните „служители”, имат свръхчовешки възможности следствие на био-механичните подобрения. Накратко – тези дами и господа могат да подскачат на дълги метри, да замерват нарушителите с паркирани автомобили, да блъскат и подритват.

Прочети още: Crackdown 2

Kane & Lynch 2: Dog Days

 

Шанхай – сбирщина от ганстери, мегаломаниаци и закоравели престъпници. И ето Army of Two: The 40th Day ни отнесе в мегаполиса, където двама маскирани командоси се разправят с вълни от гадини. Действието в Kane & Lynch 2: Dog Days отново е в Шанхай. Kane & Lynch 2: Dog Days?

Не само, че е екшън от трето лице, играта  притежава своите антигерои, които отдавна са омърсени от пътя, по който са тръгнали, но все още имат малка доза сърдечност под грубата външност. EA са наблегнали повече на кооп режима, прикритието и стрелбата, че дори анимациите, при които Кейн и Линч отварят портите са идентични с тези на Сейлъм и Риос.

Прочети още: Kane & Lynch 2: Dog Days

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 7  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//