Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim се оказа един скрит ошлайфан диамант, с прекрасна визия, красиви пейзажи, който ви принасят в един арогантен свят на безкрайни авантюри. Играта не може да се похвали с най-добрия сценарии, нито магнитизиращи схватки, но нещо в нейния свят привлича геймърите да се връщат отново и отново към нея.

Интересното тук е как всяко населено място и всички детайли носи своя собствена уникалност. Когато играете имате чувството, че всеки елемент е нарисуван отделно и поставен на точното място и е неделим от цялото. Нито един път няма да иамте чувството, че на това място сте били преди. Тази игра не прилича на другите където почти всичко е copy/paste. Оказва се, че компанията Bethesda и нейните създатели са се постарали в това отношение, защото държат на своята репутация, да творят стойностни продукти.

Творбата им е толкова елегантно изпипана, че ще останете очаровани.

Естествено старта на играта започвате като пленник. Skyrim ви изстрелва директно в една каляска – минути, преди войниците на Империята да ви снишат с една глава. Но, винаги има едно но…В помощ ви се притичва гигантски дракон, който напада в последния минута …

По принцип началото на играта е като във всяка игра, избирате си герой, по име, външен вид и раса. Тук лицата на героите в Skyrim са интереснини – с продълговати черти, приличащи по-скоро,че са от фентъзи филм.

Относно расата имате голям избор, общо десет – орки, върховни, дървесни, тъмни елфи, бретонци, норди, коткоподобните кхаджит и др. Всяка раса има свое уникално умение, примерно в кръвта на нордите тече 50% устойчивост към ледени магии. Освен това веднъж на ден могат да използват своя боен вик, който кара противниците да се разбягват от страх и ужас. Накратко тук разполагате с идеални воини. Ако искате обаче  героят ви да е весдесъщ в магиите, се ориентирайте към върховните или тъмните елфи.

Преди всичко вашите действия определят и функцията на героя. Ако направите избор да се сражавате само с лък и нож, с всяка една битка вие ще ставате все по-добри и по-добри, но само с тези две оръжия. Ако пребърквате чуждите джобове, вие щесе превърнете в кражбите. Ако правите лечебни заклинания, ще станете лечител и т.н. Но това, че сте избрали едно умение не означава, че не може да ползвате и друго, което ви дава пълна свобода за развитие на героя. 

Почвайки голи и боси, без почти никакви умения, вие за кратко време се превръщате в боец, маг или крадец, чрез разнообразни геймплей възможности.

Определено това е и играта, в която ще се почувствате като Одисей

 Тя ви пренася 200 години след рецесията в Oblivion, кралят е Скайрим детрониран. Което предизвиква гражданска война между нордите. Една част от тях не желаят да са в Империята, защото се чувстват като роби. Други от тях искат да останат неини поданици, защото мислят, че ще имат изгода от това. 

Да, но  древно пророчество тегне над всичките, завръщането на драконите и по-специално – на Алдуин, предстои. Вие от своя страна стмъртен, който притежава душата на дракон и владее езика им. И естествено, че вие сте този който може да реши дилемата и да спасите положението. 

Вашите поставени задачи в който ще получите необходимия опита са повече от увлекателни,

По този начин вие се окуражавате да посетите всяко едно кътче от света, който като размер прилича на този в Oblivion. Изобщо – Skyrim е игра с неограничени възможности. 

Но така или иначе, няяма да пропуснете срещата си с основната заплаха в света – драконите

Сражението с тези крилатковци е безмилостно жестока. Драконите имат възможност да ви обсипят с огън или лед от въздуха, да кацне където пожелае и да ви атакува от там. Може да се стовари от високо направо върху вас и да се опита да ви захапе с огромната си паст или да стовари опашката си отгоре ви. Някои хвъркати се убиват лесно, други обаче могат сериозно да ви изтормозят. 

Успеете ли да победите обаче, неговата душа ще бъде ваша. Тя ще ви дари с „ключ” към мощта на драконовите думи, които сте научили по пътя си...

Няма как да не пишем отличен на интерфейса

Веднага ще усетите подобренията му и ще разберете, че по нищо не прилича на този в Oblivion. Докоснете ли, Tab ще изскочи веднаг едно кръстато меню. Натискайте W, ще видите небето, където се намират съзвездията от умения. С D отивате към предметите, S към картата, а с А – към магиите и звуците. Преди всичко е съобразено да улесни и конзолните играчи, но когато му свикнете ще го прелиствате с лекота.

Картата е изцяло в 3D и имате чувството, че сте във виртуална реалност. Това допълнително ви улеснява и ви позволява да имате по ясна представа къде се намирате.

 Озвучението в Skyrim

Всяко едно от музикалните парчета в играта е невероятно, особено основната мелодия, която ви зарежда с патриотичен патос. А всички дребни звуци, от ромоленето на малкото поточе в гората, през воя на вълците в планината и вихрушките по върховете ще ви накара да се почувствате все едно наистина сте там.

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Tweet
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//