Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

F1 2011

Оказва се, че настоящият сезон във Формула 1 е с отлична графика, а феновете на високите скорости имат чувството, че играят на живо. Тук надпреварата е супер динамична, а изходът от нея непредсказуем, така, че ако сте любител на бързите коли спокойно може да се насочите към F1 2011. Рейсъра на Codemasters е идеален и достоен последовател на миналогодишната. Тя е изпълнена с изненада и вие се потапяте в света на най-екстремното състезание в света не само сингъл, но и в отбор.

Спортните игри са интересни и увлекателни

Дали играем FIFA, PES, NBA, Madden или някоя друга спортна игра, този тип игри се характеризират със своя цикличен характер. Във всяка нова поредица от тях се променя само визията и геймплея и ето ви нова игра на пазара. F1 2011. Която ще причислим към спортните поредици. Но трябва да си признаем честно, че тя е по-добра от миналогодишната F1 2010. F1 2011 притежава разнообразие, геймплеят е отличен, онлайн режимът е чудесен, въведени са правила във Формула 1. Сега ще стане ясно, дали от тесния кръг фенове на спорта ще опитат новата версия или ще бъдат верни на старата версия.

Очевадно е, че има само  дребни подобрения и интерфейсът на играта не се е променил много. Codies за пореден път натрапиха, на феновете на рейсинг жанра игра, като всички останали. Идеалната графика, безупречната динамика на автомобилите и максималното използване на автомобилите създават виртуален свят на Ф1, в който може да се влюбите. Да не пропуснем и новите въведения на системите KERS и DRS, които водят до зрелищни изпреварвания, а също и Red Bull – неприятните аварии. Независимо, че няма опцията на Need for Speed , двете ново въведения могат да се превърнат в мощно оръжие в ръцете на опитните геймъри, когато са на  прави отсечки.

В страни от пистата също има новости, които са поскоро козметични. Между гонките ще забележите нови анимации, като например емоциионални мимики на играчите при дадения резултат. В каросерията ви очакват над нови 30 дизайна за каска и куп други екстри. Вашата близост с медиите ще бъде вълнуваща, но няма да засегне вашите резултати,  важно е как ще се докажете на пистата. Всичко това не е ново, но неменуемо спомага за добрия дух на играта.

Отборно към победата

Най-интересното което  F1 2011 е възможността за отборна игра. DLC беше най-модерната думичка в последните месеци, но отборната игра е новият хит сред създателите на игри. Независимо какъв жанр е поредицата, важното е, че има на кого да разчитате когато има цял екип до вас. Понякога това е адски досадно, защото трябва да се съобразявате с другите играчи, но в общи линии помага много за достигане на бърза победа.

Принципно  не съществува  друг спорт, при който визията за отборна игра може да бъде изработена толкова идеално, колкото във Формула 1.  Ако не ви се вярва, разгледайте играта на Фелипе Маса или Марк Уебър за това как действат като тим. Двамата състезатели са като едно цяло в състезание,  а точките им ги отвеждат към титла при конструкторите.  Нищо, че конкуренцията е голяма, а напрежението е неимоверно голямо, екипната игра винаги води до лесна победа.

Борбата е жестока, но крайният резултат от бляскавата победа е сладък. Отборната игра във F1 2011 по скоро се оприличава на сингъл кампанията в предишната версия, когато играчите деляха несполуки и победи с виртуален съотборник, разликата сега е, че този път това може да бъде с реален ваш приятел.

Тук имате възможност да измервате сили с приятел в офлайн режим или пък да се пуснете в луда надпревара, с 16 играчи и 8 AI-контролирани болида и да се състезавате за първото място. Не е без значение, че Codies наистина са се потрудили онлайн състезанията да са уравновесени, като за целта всеки играч получава разнородна задача, която зависи от тяхното ниво и опит. Накратко, ако си мерите силите с опоненти много над вашето ниво, то вие ще се класирате някъде по  средата на таблицата. Очевидно, че онлайн компонента е изключително разнообразен и ще увлече много фенове на рали спорта. Това се отнася и за отборната игра, стига обаче да можете да си намерите постоянни пратньори за тим отбор.

Климатичните условия

Едни от най-важните части и не без значение са, климатичните условия в надпреварата на Формула 1 в деня на състезанието. Немислимо е, да се надявате, че те няма да се отразят на вашата победа, това ще го разберете още когато на небосклона се появят първите тъмни облаци. Чувството на неувереност в успеха ви в състезанието на F1 2011, ще се прояви още щом усетите лошото  време. Особено ако шофирате по-дълги заледени писти, атмосферните условия се превръщат в фактор номер едно, с който трябва да се съобразите.

Това ще ви приучи да следите от изкъсо прогнозата за времето, съобразяване с наставленията на механика, така и избор на подходящи гуми и тяхната своевременна смяна в боксовете. Точно в този момент ще разберем, че  играта пресъздава автентично спорта. За предпочитане са по-дългите състезания, за  да може да усетите адреналина на Ф1. Не елесно, да си пръв от всички пилоти, но нали това предизвикателство стои и пред истинските състезатели.


F1 2011 е невероятна, увлекателна и покачваща адреналина игра. Играта запазва всички реални ситуации в състезанията, като добавя подобрения там, където е необходимо. Всички запалени Ф1 геймъри няма да се поколебаят да усетят тръпката от новия рейсър на Codies, защото това е най-перфектната виртуална формула, която може да откриете.

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК


 

 

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 9  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//