Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

The Lord of the Rings: War in the North

 

Пристрастеността към „Властелинът на пръстените” от трилогията на Джон Роналд Руел Толкин , премина неотдавна. Но, „The Lord of the Rings Online” продължава да си има свои привърженици, които вместо да намаляват се  увеличават. Базите им от играчи се разширяват от ден на ден из целия свят. Странното е, че в момента гейм-пазарът се насочи към фентъзи-игрите с още по-голяма сила от преди. Играта е RPG и успя да има свои последователи дни преди премиерата на Skyrim.

 

„The Lord of the Rings: War in the North” вече е реалност. За жалост и тук не липсват скептици, които са на мнение, че тя ще бъде по скоро само едно заглавие, отколкото да успее да впечатли с нещо кой знае какво.

Лошото е, че рекламата на War in the North не на ниво и вместо да представи играта в нейния й блясък, я изпраща в класациите назад.

Създателите й твърдо казват, че това което ги е вдъхновило да я направят е, от едно мото, изказано от самия Гандалф във „Властелинът на пръстените" - „Ала въпреки това с дългата си дясна ръка Саурон можел да стори много зло на Севера, ако на пътя му не стояли шепа герои". Точно заради две думички те взели решение да превлаплатят образите на джуджето Фарин, елфкинята Андриел и скиталеца Ерадан, чието управление ще имате възможност да завземете в War in the North.

На прима виста това е повече от привличащо и завладяващо, но стига да имаше и доза истина. Ако решим да потърсим тези две думи вдъхновили авторите за създаване на играта, едва ли ще усеете да ги откриете. Това е така, по простата причина, че въобще не са изричани подобни думи от половината Гандалф.

Истинският абзац който по-всяка веротност е причината за създаването на играта се намира в Приложение А към книгата и гласи следното: „...ако на пътя му не стояли крал Даин и крал Бранд". Някой ще кажат, да бе да, какво толкова се крие в този абзац?. Не откриваме нищо специално. Но, ако се замислите ще разберете, че точно това е изречението изиграло ключова роля за да стане реалност War in the North.

Уникалното и оригиналното в играта е, че вие ще трябва да опитвате да спрете северната заплаха и няма да ходите на пътешествие до Мордор за хиляден път, което е повече от чудесно. Идеята на играта е, не да предъвквате класическата история за Пръстена, а ще пътувате на Север, където черният нуменорец Агандауър - един от върховните лейтенанти на Саурон - замисля тайни планове, чрез които да постави Средната земя в безизходица. Тук няма да има нужда да помагате на Задругата на пръстена, а ще трябва да се борите да спрете тази северна заплаха.

Създателите на играта са компания, която изработва най-вече игри за плейстейшън. War in the North е първата им рожба, който излиза и за PC. Това, че нямат необходимия опит си личи на целият интерфейс.

Менюто и инвентарът са повече от неудобни, те не улесняват геймъра, а го затрудняват. Когато се налага да се, сравняват боеприпасите или ако искаме да получим повече инфо за предметите, да не говорим ако искаме да екипираме воина си, се налагат толкова много кликове, отколкото е необходимо, ако всичко беше изпипано идеално.

Оръжията, щитовете и доспехите, които ще срещнете по пътя си, са прекалено много, че в един момент ще ви отегчи неимоверно много. Но, ако веднъж свикнете, това означава, че вече сте се зарибили тотално и това е вашата игра.

 Един от неприятните моменти при игра е, връзката ви с останалите двама герои в задругата. Преди да започнете всяка игра правите избор на играч - джуджето, човека или елфкинята. И действията ви са дотук – странствайки из дебрите на Средната земя нямате право да превключвате от един на друг играч, даже нямате възможност да екипирате с предметите участниците, които срещате по пътя си. Имате право само да им ги подарявате.

Най-неблагоразумното е, че ако искате да преминете от скиталец на шампион, е необходимо да изчакате поредния автоматичен сейф, за да ползвате основното меню и да изберете джуджето от него, което е доста флегматично и бави играта като цяло.

Но въпреки минусите играта има и своите положителни черти, един от тях е бойната й система.

Основните играчи са: човекът Ranger, елфкинята - Lore-master, а джуджето - Champion. Техните скрити козове са три отделни дървета, чрез които те притежават умения, които им позволяват да се превлъплатят в различни роли. Ще дадем един пример с скиталецът Ерадан, който се превлъплащава в отличен стрелец с лъка, преминава незабелязано в сенките и да смазва враговете си с оръжия за ръкопашен бой.

Ако желаете, можете да му дадете умения на бойна единица с щит и меч. Може да го въоръжите и с два меча едновременно и дори с голям еднорък? Елфкинята е перфектна магьосница, заклинанията и отварите от билки които приготвя са смъртен враг за опонентите й, а скиптърът й е най-важната част от нейния антураж. Да не пропуснем и джуджето - тоотличният боец-трошачка, в действителност направо бронетранспортьор, който дори озвучава задругата с боен вик.

Накратко - играта и с тримата играча е невероятно забавна и увлекателна. Желателно е, ако все пак сте избрали играта за отмора и удоволствие, е да пробвате всеки един играч от тях. В процеса на игра ще разберете, че скиталецът е трапер и разгадава оставените по повърхността на земята следи, предимно отвеждащи до водещи скривалища с предмети, а джуджето е миньор който открива в пещерите ценни камъни.

Комбита няма да откриете, които да доведат до големи поражения върху живота на врага ви. Предимно левия и десния бутон на мишката играят основна роля за победата на вашият герой, допънени с неговите умения. С левия бутон на мишката нанасяте лека атака, а с десния - тежка. След като извършите няколко леки удара върху врага си, ще се появи стрелка, която ще ви информира, че е време да нанесете унищожителния удар с десен клик. Минете ли, през този етап, автоматично влизате в Hero Mode.

Тук всеки нанесен удар от вас, трябва да бъде максимално бърз и без прекъсвания, за да получите по-голям експирианс. По-този начин ще можете да разпердошините блоковете на по-слабите играчи.

Колкото и да е увлекателна и интересна, бойната система си има и своите пропуски, а това е повтаряемостта. Липсата на изненада и предизвикателство води до апатичност на играча. В даден момент всичко става на автопилот - кликане на ляв и десен бутон и до там.

Спрямо визията ще се опитаме да не сме толкова критични

Невероятните местности във War in the North - Могилните ридове, Мраколес, Мъгливите планини, Голо бърдо сме ги виждали на филмова лента, но именно там ще се пренесете в по-голямата част от свободното си време.

Естествено, че ще посетите и Брее и Подскачащото пони, ще погустувате на Елронд в Ломидол, няма да пропуснете да се запознаете с Гандалф. А участията ви предизвикателни турнири в Лориен и Осгилиат, ще ви изправят срещу безмилостни атаки от врагове.

По принцип Snowblind са се постарали, на War in the North не и липсва съдържание. По време на вашата обиколка ще откриете най-разнообразни предмети, както и сетове. Сетовете ще имате възможност да ги облагородявате със скъпоценни камъни, дори съществува и крафт система. Освен основната задача за да получите опит и предметни награди, играта разполага и с няколко второстепенни куестове, които биха могли да ви станат любими.

За всички новаци, които не обичат да губят, можем да препоръчаме играта на War in the North да е в кооп режим.

Така ще успеете да блеснете като победител, противниците ви ще бъдта лесни за убиване, ще успеете да унищожите стотици орки, гоблини и тролове. Но имайте пред вид, че е по-интересно да играете със партньор в един отбор, отколкото да делите компания с PC. Труден е изборът при намиране на подходящ партньор, но намерите ли ще й се насладите истински. Инвестирането на средства и време в такава игра, не е често явление, при положение, че на пазара ще се появят нови заглавия като The Elder Scrolls V: Skyrim и Batman: Arkham City.

Накратко - War in the North не е твърде зле, дори е леко пристрастяваща, но не е желателно да я натрапваме излишно. Има вероятност да ви разочарова, защото на пазара има много по-добри от нея. Първо, че историята й е посредственна - не е нищо кой знае какво. А за тримата герои, по-добре да замълчим, защото има още какво да се желае.

Но, ако сте любители на екшън-ролево приключение, в което да посечете няколко глави на орки и ви зарежда положително многото кървища, тогава не пропускайте това заглавие и му се насладете. Иначе не си заслужава да си губите нито финансите, нито свободното време.

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 9  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//