Login Tools
A+ A A-
Четвъртък, 09 Май 2013

Battlefield 3

Battlefield 3 е игра в която и сам войнът е войн, която в последно време доста отегчи геймърите.

Независимо, че оригиналната "Bad Company" имаше превъзходни идеи и невероятни герои, но в крайна сметка се оказа посредствена на практика. Bad Company 2 направи опит да внесе разнообразие в действията, запазвайки героите, но успехът беше кратък. За жалост Battlefield 3 не може да се гордее дори с това.

Историята е банална и за пореден път, ще имаме възможността да се сблъскаме с терористи, които се превръщат в третия най-важен елемент що се отнася до „лошите” след зомбитата и нацистите. Играта в Battlefield 3 е малка, отегчителна и праволинейна. Естествено, че Call of Duty пожъна успех - „скриптирания шутър” в истински поджанр на FPS фронта, но игрите на Infinity Ward и Treyarch все пак се различават с голяма емоция и разнообразие.

DICE ни зарадва с нещо като колекция от епизодични атаки срещу безличните врагове, които по принцип са само аутсайдери за AI съекипниците.

По време на игра, нямате възможност да правите своеволия и без да искате вие се превръщате в робот, участвате в поредица от скучни престрелки, които преминават по един и същ начин. Battlefield 3 има своите плюсове, но те не са много, а този който си заслужава е към финала на кампанията. Точно тогава обаче тя свършва, а вие оставате с огорчение, че не са ви се оправдали очакванията.


Поискай помощ от приятел

На теория включването в кампанията, би трябвало да я направи по-интересна и увлекателна, при включването на приятел. За жалост на практика не е така. Шестте сценария са единствено в стила на кампанията, което означава, че взимате слабо AI и еднообразни терени, без дори да имат свързващ елемент по-между си. По принцип ко-оп кампанията е идеална за убиване на свободното време, но нищо повече. Дори не е толкова интересна, колкото Spec Ops режимът в Call of Duty.

 


Да разгледаме и масовката

Преди дебюта на Battlefield 3 се вдигна голям шум относно максималния брой участници, които шутърът ще трябва да поддържа в мултиплейър на различните платформи. Единственото хубаво неще е, че РС версията е най-изпипана, защото при нея до 64 играча могат да вземат участие заедно в мащабни атаки, по наистина огромни терени. В онлайн режим Battlefield 3 е много разбъркана и потапя играчите в истинско виртуално бойно поле.     

Мултиплейърът на играта поема всички плюсове на своя предшественик Bad Company 2. Връщат се познати терени, режими и класове, но наред с тях са има и промени.

Пример може да дадем с Medic, чиито вездесъщ дефибрилатор се стигаше най-бързо до натрупване на точки в Bad Company 2, вече липсва, а лекуването вече извършва Assault. Той си остава най-достъпния за първи стъпки в играта клас, тъй като не са му необходими почти никакви специални умения. Но е очевадно, че прехвърлянето на дефибрилатора и пакетите за първа помощ на Assault означават, че фронтовата линия е защитена идеално. От където има възможност битките да са по-агресивни, защото наблизо винаги има някой който да е готов да подхвърли животоспасяващ пакет.

Engineer поправя както преди приятелски машини, но опита показва, че са слабо подготвени за спаринг срещи с врага. Recon отново позволява да останете в тила, откъдето да унищожавате вражеските редици с точния си мерник и независимо, че отсъства отделен Medic клас, то ще е център на злоупотреби от страна на доста играчи. Въпреки това пишем отличен на DICE да превърнат Recon в малко по-активен клас, подканващ геймърите към по-открита игра.

Новият стар клас е Support, който се завръща от Battlefield 2, тук е струпана цялата тежка артилерия на тима (мислете си за нещо като M249 SAW) тяхната основна задача е да раздават муниции, която преди това беше на Assault. Support играе стратегическа роля за огневата мощ. Монтирането на оръжието му, с което подлага вражеските територии на постоянен обстрел е най-важното нещо.В ядрото няма никакви промени

Ако в последните месеци сте имали възможността да сте запленени от игра на CoD: Black Ops, може би е време малко да смените и да си припомните основните стратегии на поредицата Battlefield. Оставете зад гърба си играта като единаци и тесните терени, при които героят ви умира много бързо. Естествено, че и тук има играчи, които не мислят за отборната игра, но това се наказва. Умирането на героя в Call of Duty е риспоун и се връща в битка само след няколко секунди. В Battlefield 3 това може да коства победата на целия отбор.

Режимите като Team Deathmatch, Conquest и Rush се завърнаха отново, но както винаги най-интересни са битките от последния вид. Обширните карти дават възможност за многобройни маневри, както в атака, така и при защита на M-COM станциите. Някои няма да са доволни от големината на картите, понеже вървежа и дори карането в продължение на стотина метра, преди изобщо да се стигне до сражение е отегчително. Но това си има и своето предимство, вместо да се втурвате стремглаво в атака и да умрете и след секунди да се озовете в началото, огледайте се за миг, опознайте картата и разучете разположението на съотборниците. Вярно е, че големите карти и чистата бройка на играчите по води до хаос, но това е приятно и увлекателно.


След успеха на Autolog в серията Need for Speed, Electronic Arts е с твърдо намерение да обвърже с подобна услуга и други свои проекти. Това е Battlelog, тя е с браузер-базирана система, която е като портал към света на Battlefield. На теория е идаелно, но на практика е съвсем по друг начин. Услугата е бавна, тромава и е практически и на практика не можете да я заобиколите. Да не забравим, че през нея минава и  гласови чатове в играта.


Красота на бойното поле

И все пак РС версията на Battlefield 3 е тази, на която трябва да се спрете, ако имате възможност да избирате. Трагедия е положението с ХВОХ360, защото ако още нямате достатъчно голям хард диск и не може да си позволите да инсталирате играта, ви очаква разочарование. Текстурите на 360 версията са ужасни и дори от DICE признават, че без инсталация Battlefield 3 има SD качество. За радост при РС версията всичко е наред, стига да имате необходимата конфигурация. Играта изглежда отлично и е пълно щастие, че авторите спазиха обещанието си нейната платформа.

 

Оказа се, че Battlefield 3 изненада положиително своите фенове. За жалост има и неочаквани изненади – като например недообмислената сингъл кампания, липсата на достатъчно екшън в ко-оп режима и бавната Battlelog услуга. Ако сте потребител на конзола, прибавете към това и очевидните визуални компромиси. От друга страна шутърът предлага това, което милиони геймъри се надяваха да получат от доста време: агресивни мащабни мултиплейър сражения. Вярно е, че няма аналог с Call of Duty: Modern Warfare 3. А ако трябва да изберем коя от двете игри е по-добра, то естествено, че Battlefield 3 е за предпочитане.

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК и ТУК

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 10  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//