Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

Stronghold: Crusader Extreme

 

Отново се пренасяме в средните векове в арабската пустиня. Това усещане ще изпитате, като стартирате Stronghold Crusader Extreme. Оригиналният Stronghold се появи през 2001 и достигна завиден успех. Определено не стана неимоверен хит, но пък играта си заслужаваше и беше интересна. Ако сте от тези, които са временно зарибени към основната тематика на халифи, емири и везири, значи Stronghold е точно за вас.

 

Сюжета е стратегия в реално време, но не в съвсем класическия смисъл, тук ще трябва не само да изградите казарми, работилници и всичко друго, за да имате масовки от армия, а ще трябва да проследите сравнително трудната икономическа обстановка. Отначало на всяка мисия се виждате оставен няйде в пясъците на пустинята и имате няколко пейзана, както и определено количество ресурси. Естествено, изграждате мини, каменоломни, ферми и всичко друго. Суровите ресурси имат необходимост от преработка и още няколко постройки, които пък ще им трябват още работници.

Определено играта е аналогична на предшественика си. Отново сте някъде на точно определено място на терена, отново имате един или няколко врагове и отново се налага да ги унищожавате по неприятно жесток начин. Неприятното е, че играта е остаряла с леко подобрените си 2D енджин на предишната серия и графичният дизайн не е силната й страна. Играта е почти непроменена, което е добре за маниаците на заглавието. Изкуственият интелект на противниците се е запазил. Ако не сте отиграли оригинала тук ще заложите на количеството, а не на качеството и често ще имате усета за голяма армия, придващи от арабските дворци.

На първо място може да вметнем, че подобреният стар енджин вече може да поддържа до 10 000 единици в една серия. Това е отлично и може да се разпрострете в дипломацията и военното дело. След няколко часа игра може да установите, че най-високата резолюция, поддържана е 1024х768, което завидно пречи на играта с големи войски.

В играта са включени и няколко нови единици, както и доста нови терени. Освен новите воини, ще можете да изградите и по-разнообразни укрепления на двореца си. Най-забележителните са различните магии, които можете да ползвате. Те не са нещо кой знае какво на фона на LOTR и други игри, но определено внасят чудесен привкус. Магиите се пълнят бавно, но няма да можете да установите дали това зависи от време, или от някакви други действия.

За озвучението в играта можем да кажем само хубави неща, добро е и не създава дискомфорт. Оределено се вписва в атмосферата, но не е пефектно. персонажите имат по няколко забавни реплики и това е всичко.  За графичният дизайн казахме малко по-горе, че е от 2001 година, но по-скоро ще имате чувството за много остаряла графика.

Накратко този експанжън се е забавил с 5-6 години, но си струва. Така, че можем съвсем спокойно да кажем, че геймърите който обичат франчайза ще им допадне. 

 

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 17  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//