Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

Legend of Grimrock

 

По всяка вероятност, че малко от вас могат да се гмурнат в дълбоките подземията на Dungeon Master, Stonekeep, Eye of the Beholder и Ultima Underworld. Тогава самата идея на Legend of Grimrock може и да ви се стори сприхав - игра, чието действие се развива само сред осветените от фенерите по стената подземни лабиринти. Олдскул геймърите на ролевите игри ще трябва да са щастливи при вида на тази игра. Сега ще видим кое я прави толкова забавна ...

 

В Legend of Grimrock поемате контрола над четирима пандизчии,

чийто престъпления се опрощават чрез един опростен акт - те биват хвърлени в недрата на планината Гримрок. Ако успеят да се освободят от нея, ще бъдат свободни хора. Недостатък тук е, че никой никога не се е връщал от Гримрок. И това до голяма степен се дължи на десетките ребуси и зверове, които ви очакват там ...

Кои ще бъдат четиримата затворници? Избора е ваш. Ако не искате да минете през процеса на създаване на персонажи, винаги може да намерите група по подразбиране, включваща двама боици, един роуг, и един маг. Естествено, нито един хардкор маниак на ролевите игри няма да играе по този начин. Създателите ви предлагат отлично количество функции при оформянето на вашите персонажи. Може да избирате, както раси - хора, минотаври, гущери хора и насекомоподобни. Класовете са само три - боец, воин и маг, допълнени от определени способности и характерни черти (traits).

Първите врагове, срещу които ще застанете, ще бъдат охлюви. Много скоро обаче те ще бъдат сменени със скелети, паяци и дори гигантски огрета. Всеки враг притежава определена особеност. Раците могат да се движат в страни, докато огретата - да се обърнат и да нападат в рамките на един и същи ход.

Няма как да пропуснем и множеството ребуси, загадки и трайни, разпръснати из под земята. Ръчки, разхлабени плочки по пода, телепорти и каквото се сетите участва в тяхното разгадаване. Често те са интуитивни и няма да ви затруднят много. В други случаи може и да се въртите в кръг дълго време, докато разберете какво точно трябва да свършите. Това обаче е част от обаянието на самата авантюра.

Олдскул играчите могат да ползват определен режим, в който играта изключва изцяло терена. Взимате хартия, молив и почвате да чертаете карти на коридорите, които трябва да проучите. Веднъж задействана, тази функция не може да бъде изключена. Този начин на игра е по-вълнуващ и интересен.

Накратко - това е една чудесна игра, която играчите на стандартните ролеви заглавия ще обикнат веднага. Бих посъветвал и по-младата част от феновете да дадат шанс на Legend of Grimrock, за да усетят чара й.

Още снимки от играта ТУК
Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 7  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//