Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

Tomb Raider: Underworld

 

Някои с носталгия си спомнят за ревютата на Tomb Raider, Underworld, Aboveworld или Afterworld. Мацката Лара Крофт безспорно стана една от емблемите на гейминга и успя да доведе Tomb Raider франчайза до завидно място в традиционната игротека и да пресъздаде в една от най-предпочитаните игрални поредици.

Самата игра е пряко продължение на сюжета на Tomb Raider: Legend и като такова, нормално е да се доразвива игровата линия. От начало дори има кратътк клип, което въвежда тези, които не са съпричастни с легендата в сюжета. Естествено тук, присъства и tutorial ниво, в което се налага да избягате от горящото си ранчо, пробвайки новите подскоци и движения на мис Крофт.

 


Като типичен Tomb Raider тук ще изследвате дъното на морето за интересни предмети, които ще ви дадат възможност да си отворите една огромна врата в старинен храм. Напълно нормално е обаче,че Free Climbing-ът не е точно free. Ще можете да се качвате само на дадени места и ще усетите, че момчетата са се престарали в движенията на Лара да бъдат по-реални.


В Crystal Dynamics относно околната среда, зоните като пещери, храмове и др, които ще изучавате, са доста мащабни и са направени с вкус. Сраженията в Underworld са претърпели доста промени, като щурите подскоци заедно с тежка стрелба е едно към едно от Лара Крофт.
Къстъма никак не е зле. Повечето сражения стават излишни и общо взето са посредствени, а има и вероятността да ви омръзнат. Няма как да не се съглася, че битките не са основното в Tomb Raider и никога не са били, но пък чак такова подценяване на играчите ми идва малко в повече.

Tomb Raider: Underworld е игра изработена с много любов, но има и някои недостатъци. Като камерата например. Има моменти където камерата пощурява и отказва да се подчинява. Друг важен проблем е способността на Крофт да спира посред нищото. В играта има доста бъгове, които се пробват да приучат госпожица Лара да поседи затворена в пусто помещение.

Аналогично е положението и с текстурите, понякога може да се изненадате при умението на  Лара да минава през стени или да попада в огромни каменни блокове. Или пък да падате в незнайна дупка на дъното на езеро и други от този род. Същото е положението, ако стъпите „извън терена”, направо си умирате.

Графичният дизайн на играта е перфектна. На места има невероятни гледки и това донякъде ще ви накара да забравите някои несгоди. Относно озвучението, Лара Крофт е съхранила гласа на Keeley Hawes, което е добре и за двете. Другите герои също звучат добре.

Накратко Tomb Raider: Underworld е интересна, увлекателна и занимателна игра, удачна за отиграване за всички възрасти. Но, за жалост играта не предоставя нищо ново и по всяка вероятност ще бъде оценена с отличен само от феновете на предишните части. Всички други, които решат да я пробват, трябва да са наясно, че игралното време е около 13-15 часа и краят е от вида “To be continued…”. Underworld е заглавие.

Още снимки от играта ТУК
Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Travian

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//