Login Tools
A+ A A-
Събота, 14 Април 2012

LEGO Pirates of the Caribbean: the Video Game

 

Игра, основана на филмов сериал, превърнал се в занимателна атракция. Подобна схема предимно не е нищо добро, но това очевидно не касае марката Pirates of the Caribbean, която до сега е допринесла милиарди долари на своите автори от Disney. След като вече бяхме свидетели на три успешни филмови реализации, заедно с премиерата на новия On Stranger Tides излезе игра, посветена на авантюрата на симпатичния и леко отнесен капитан Джак Спароу и сподвижниците му. Това обаче не е предпочитаната Armada of the Damned, която за жалост, бе изхвърлена на гейм боклука, а новото заглавие с LEGO в името си. Прочетете още: LEGO Pirates of the Caribbean: the Video Game

Впечатлението което ще ни направи Pirates of the Caribbean e перфектно. Характерният чар на предишните игри струи от това заглавие с пълна мощ и едва ли има някой, независимо от годините си, който да остане незапленен към забавните фигурки, разкошните картини и цялостното миловидно чувство. Travellers’ Tales е успяло да изработи по един невероятен начин всички герои от филмовата поредица заедно със самия капитан Спароу. Фигурката е толкова естествена и е толкова убедителна, така че всеки би се заявил, че вижда пред себе си самия Джак Спароу. Останалите герои също са тук, а като имате пред вид, че играта обхваща и четирите филма от серията, тяхната бройка наистина е голяма.

На кратко, сценарият в Pirates of the Caribbean е изграден върху всички филми, но е пресъздаден по един не особено кохерентен начин. Причина за това е, че въпреки прекрасния си вид, LEGO човечетата не говорят, а само пресъздават някакви звуци, така че трябва да разчитате преди всичко на това което виждате. В основната си част създателите са се справили отлично, но със сигурност действа добре, ако сте гледали сериалите и сте запознати с основните положения в авантюрата. Иначе може да изпаднете в ситуация, при която някой от персонажите да направи нещо и да започне да се смее неистово, а вие да стоите и гледате неразбиращо.

Геймплеят в пиратската авантюра е точно такава, каквато бихте желали, ако сте играли на друга LEGO игра. Контролирайки доста персонажи, извършвате класически действия като дуели, платформинг и решаване на ребуси. Някои от предметите в средата могат да се унищожат, а други трябва да бъдат отнесени от точка А до точка Б, за да задвижите даден механизъм. Естествено, присъства и нормалното събиране на бонус предмети.

Понеже Pirates of the Caribbean е игра, предимно за всички възрасти, създателите й отлично знаят, че няма как да е прекалено трудна, защото това ще съкрати една голяма част от феновете им. Естесвено в голямата си част играта е леснодостъпна и действието се развива нормално, но за жалост има и моменти на трудност. Причината за това са дизайнерските недомислици, които спъват геймплея.

Ребусите например не са направени, за да ви карат да разсъждавате много, но могат да са и трудни за отиграване, защото изхода не винаги е ясен, а играта не ви помага какво действие да предприемете. Всъщност това се вижда в много моменти, когато може да прекарате достатъчно време, мотакайте се от ниво на ниво, без да знаете точно къде трябва да отидете и какво да свършите. Платформър детайлите също не са развити идеално, което значи, че систематично може да унищожавате героя си само защото камерата не ви посочва, къде да отидете.

LEGO Pirates of the Caribbean: the Video Game е чудесна игра с невероятен чар, която може както да дарите на детето си, така и да отиграете сами. Прекрасната й визия и голямото количество предмети, които може да намерите по време на авантюрата си я правят уникална и забавна. За жалост някои проблеми по платформинга, ребусите и ориентацията отнемат част от преживяването и ви досаждат истински, което никак не прилича на толкова интересно заглавие. Ако сте любители на LEGO игрите ще останете изцяло доволни от тази авантюра.

 

Вход за потребители

Искаме да знаем

Коя игра очаквате с нетърпение през Април

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//