Login Tools
A+ A A-
Събота, 07 Април 2012

Race Driver: GRID

 

Лято е жега е, мараня се стеле над трасето. Макадама е толкова нажежен, че почти не може да се докосне. Изведнъж се чува рев на автомобил и изведнъж мощни коли профучават във високоскоростна надпревара. Залогът е прост – победа, достъп до невероятни автомобили и не на последно място голям награден фонд.

Race Driver: GRID още наричан Grid, е един успешен продукт в областта на автомобилните ралита на англичаните от Codemasters. Корпорацията, предложи на феновете заглавия, като Colin McRae, DiRT и TOCA Race Driver където отново ще усетите високите скорости. Grid е рейсър, който ви дава автентично усещане за пъргавина, мирис на гориво и свистящи гуми по пистите на три континента.

 


Започвате Grid с изграждането на ваш профил – име, фамилия, държава и естествено – прякор. Подберете си подобаващ прякор, защото ще го чувате доста по време на играта. След като вече сте грабнали своя герой, ви предстои и първата битка.

В началото на играта ви отвежда във вашия гараж, който е напълно празен, защото нямате автомобил, нито собствен тим. Затова първата ви цел е да спечелите достатъчно финанси.


Когато натрупате необходимата сума, преминавате към следващия етап – създаване на собствен рейсинг клуб. Избирате име, цвят, емблема и може да добавите и един свой съмишленик. След това тръгвате из огромния свят от писти, състезания, коли и награди. Играта е разделена на три терена – Европа, Япония и Северна Америка.

Играта е невероятно красива и наред с ралитата, възпроизвежда един интересен свят, пълен с красиви пейзажи и изгледи. Относно минималните изисквания няма кой знае какви предпочитания– с всяка конфигурация ще може да подкарате Grid, но просто ще имате една еднообразна картина, състояща се от едно шосе и безкраен хоризонт. За да усетите подобаващо играта, ви трябва двуядрен процесор и видеокарта от порядъка на GeForce 8800.


Катастрофите в играта са изключително атактивни. Колите се чупят и всеки удар нанася дадени вреди по управлението, окачването и др., които в определен момент могат просто да ви изхвърлят от ралито. Ако имате нещастието да се ударите непоправимо в някои противник или част от мантинелата, виждате произшествието на забавен каданс, след което играта ви дава възможност да върнете назад с няколко секунди, за да се сблъскате фатално


След всички хвалби да изброим и недостатъците, като трудност. Играта  определено не е лесна. Дори за най-ниското ниво ще трябва доста да се потрудите, за да не изхвърчите от пистата при първите си няколко обиколки. Управлението се гради на усет от водача, но забравете за Need for Speed, Juiced или Midnight Club. Codemasters те ни предлагат един реалистичен рейсър, в който няма да има каскади и полицейски гонки.

Друго, което няма да откриете в Grid, е високата степен на промяна на автомобилите. Детайлът на кустомизация горе-долу е ограничен - цвета на превозните средства. Няма как да поставите нови спойлери, брони, различни гуми и дуги аксесоари. Което е неприятно, защото всеки желае някаква промяна и уникален вид на автомобила си.

Накратко Race Driver: GRID е налогична на DiRT. Grid, но там имате огромен избор от автомобили и ралита от най-различни типове. Геймплеят е максимално реалистичен и изчистен от всякакви несериозни каскади. Но, въпреки всичко, докато чакаме популярната Burnout Paradise в PC вариант, Grid ще ни зареди с нужната доза адреналин през летните дни.

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 2  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//