Login Tools
A+ A A-
Петък, 06 Април 2012

The Darkness II

 

Определено оригиналният The Darkness няма да впечатли никого с пазарни амбиции. Дали играта ще загуби от факта, че излиза в едно със заглавия, като BioShock, Assassin's Creed, Mass Effect и Call Of Duty 4: Modern Warfare или по принция е продукт за определена таргет група на този етап никой не може да бъде сигурен.

Независимо от това продажбите й бяха повече от прилични, за да амбицират 2K Games, за да разрешат на Digital Extremes да разработят продължение.
Преди да споменем каквото и да е за The Darkness II можем дапогледнем създателите й. Digital Extremes е малко студио и така и не надскочиха себе си през годините. Крайният им проект – Dark Sector получи някой повърхностни оценки от медии като Game Informer, GameSpot и OXM, доближавайки се на понижен рейтинг от 6.6/10.

 


Накратко преместването за The Darkness II някъде по средата на скалата в „Надяваме се с нетърпение да изскочи нещо, без да имаме представа какво ще е то”. Излязлото наскоро демо на играта, за жалост потвърждава тези съмнения. The Darkness II съхранява невероятната оригиналния и преставителен дизайн на предшественика си, което естествено ще хареса на всички маниаци.

Сценарият следва горе долу от зоната на което всичко свършва в The Darkness. Главният персонаж – обладаният от Тъмнината (The Darkness) Джаки Естакадо става лидер на престъпният синдикат Франчети. Още с тръгването на демото, Джаки е закован с два доста огромни пирона за дървен кръст, а полуразлагащ се господин с бастун и приличащ на отвратително зомби се мъчи да го накара да се откаже по своя воля от тайнствената сила на The Darkness.

Забавно е защо Естакадо толкова се е разбързал, след като малко по-късно, след ожесточено сражение се разбира, че никак не му е до свърхестествените умения, които му дава Тъмнината. Лидер на мафиотска фамилия със съмнения, а малко по-късно стоящ пред смъртна опасност, “outnumbered and outgunned”, тогава Джаки минава на режим Darkness и нещата стават малко по-забавни.

Някои отиграли първата част са категорични, че в продължението системата за регулиране на героите била подобрена. Ако това което се видя в демото на The Darkness II е подобрение, можем спокойно да не видим оригинала. По принцип сценариите от първо лице с огнестрелни оръжия са мудни и прицелването е малко трудно за изпълнение.

 
В The Darkness се включват общо четири епизода, които могат да се отиграят едновременно, следствие на новата "quad wielding” техника, действието замира, а гадовете пълнят героя ви с куршуми.
Тогава обладан от супер сили и унищожаващ враговете си като мравки, ще се почувствате уязвим и безпомощен. По всяка вероятност с напредване на играта регулирането ще е по-лесно.

Digital Extremes са категорични, че The Darkness II ще обърнат внимание повече на използването на Darklings – тайнствени, зли и пакостливи гадове, които помагаха на героя ви в предната част.

 
Тук ще срещнете засилен ролеви детайл – персонажът ви ще може да купува нови способности в различни съчетания и с времето силите му ще растат.

Накратко – The Darkness II не е никак лоша игра. За жалост демото не изглежда, като невероятна игра.

 

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//