Login Tools
A+ A A-
Петък, 06 Април 2012

King Arthur II: The Role-playing Wargame

 

Независимо, че смесени игри с различни гейм жанрове са често срещани напоследък, като King Arthur II: The Role-playing Wargame на Neocore Games са предимно редки. На практика единствената друга аналогична игра, за която идва реч е тази която предлага универсална комбинация между стратегия и ролева игра.

Когато  King Arthur беше пръщъпулник, много хора побързаха да го приравнят с доста известната Total War поредица на The Creative Assembly. Не можем да отречем, че прилики съществуват – от огромните сражения, в които се сблъскват цели армии, имащи хиляди бойни единици, до необходимостта от внимателно поучване на тактиката и стратегията за достигане на победа. Прочетете още:

King Arthur II: The Role-playing Wargame

 


Относно играта на Neocore която предлага един допълнителен игрови слой – опция за доразвиване на персонажите и различните военни образувания, плюс увлекателен сюжет, стъпал върху легендата за Крал Артур и Рицарите на кръглата маса.

В допълнение великият британски крал е обединил Британия и в кралството настанал мир. За жалост, той не издържа дълго – проклета вещица успява да измами кралица Гуинивер и Артур в храма на Граала и да разбие свещения артефакт, пазещ Британия от силите на мрака. Самият Артур е лошо ранен и скоро кралството е превзето от орди демонични гадове и потъва в забвение.

На вашия герои – единствен син на Артур, се пада тежката мисия да отбегнеш пълчищата адски изроди, унищожаващи Британия, и да възвърнеш изгубената слава на Рицарите на кръглата маса.

Сценарият на King Arthur II, макар да наподобява вече нещо познато, всъщност е доста занимателно изнесен следствие епизоди от куестове с непредвидим изход. Понеже при изпълнение на мисиите в тях играта постоянно ще се надява от вас да избирате различни неща, защото развитието на сюжета се сменя постоянно, а посоката, в която подължава, показвате вие. За всеки ваш избор героят ви ще получава точки „положителни” или „отрицателни”, които ще определят развитието му в дадената посока в развоя на играта.

Динамиката и механиката на сраженията не се е сменил особено от предишната част до сега. Neocore са хвърлили усилия предимно в посока на подобряване на регулиране на армиите и върху камерата в частност. Добавени са и няколко забавни нещица – например, когато на бойният терен предстои за бъде показана мощна магия, което ви кара да се заредите със съответна защита.

Тук ще срещнете и няколко нови типа противници, най-забавните и опасни, сред които  прелитащи видове, които имат специфичен начин на тактическо разположение и понеже нямате достъп до целия терен, то за тези зони не важи.

Въоръжете се с търпение защото ви очакват няколко тежки и напрегнати сражения с особено силни и могъщи противници (т.нар. boss fights).

Накратко - King Arthur II: The Role-playing Wargame е невероятно съчетание на сериозна военно тактическа игра с ролеви детайли, която ще възрадва всички фенове на подобен род заглавия, имащи нужда от задълбочено планиране и сериозни бойни способности за постигане на победа.

 

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//