Login Tools
A+ A A-
Събота, 07 Април 2012

Spider-Man: Shattered Dimensions

 

Напоследък все по-често, имаме елементарни и невзрачни заглавия като двете Iron Man игри и X-Men: Origins – Wolverine. Тук попада и Spider-Man: Shattered Dimensions.

Конзолният модел на играта се появи през есента и бе поета много положително от критиката. Хубавото тук е, че за няколко месеца Activision и канадското студио Beenox успяха да пресъздадат екшън-авантюрата на супергероя и на РС маниаците. Аналогично на Darksiders, очакването определено си заслужаваше и независимо, че скачащият герой не е толкова очарователен, колкото до War, играта притежава доста достойнства.Отначало Shattered Dimensions застава до един артефакт, който се казва Tablet of Order and Chaos. По време на битката между Spider-Man и неговият стар враг Mysterio таблетът по невнимание и счупен, а парченцата се разпиляват в няколко измерения. Ако злодеи ги намерят, ще придобият огромни сили и само от Spider-Man зависи таблетът да бъде върнат и върнат на Madame Web.

Сюжета в Shattered Dimensions е интересен и занимателен, но за жалост е оставен незавършен. Накратко в нея не трябва издирваме никакъв скрит замисъл, а да възприемем това, което е: начин за създателите да съединят четирите различни свята в една авантюра и до прииждането на голямо количество противници. Освен, че сте наясно с всичко след първото отиграване, нямате и друга ваиант да се върнете към играта отново, тъй като репликите на Spider-Man по време на сражение ще бъдат повече от изтъркани още преди да свърши играта. Shattered Dimensions е пилично дълга за екшън от трето лице – един ден отиграване стандартна трудност – така, че ще можете да извлечете всичко за това време. 

Хубавото е, че това е линейна авантюра, играта дава възможност на играчите до някаква степен сами да осъвършенстват уменията си. Играта е поделена на няколко части, всяка от които се състои от по 4 нива, съитветстващи на четирите отделни измерения. Сами може да решите реда, по който почвате мисиите, което ви разрешава да почнете веднага с вселената.

Както се досещате, тук няма да усетим авантюрата  само на един Spider-Man, а на цели четири варианта на супер героя. Те са естествено Amazing, Ultimate, 2099 и Noir. Всяка от тях прилича и звучи по разновиден начин, стилът на игра е уникален, а визията на авантюрата е коренно различна за всеки момент на играта.


Дали това различава стила на играта ? Различните Spider-Man герои се контролират по аналогичен начин, това налага да учите отначало различна динамика всеки път, когато се пренесете в дадена епоха. По същия начин наличието на четири дадени версии определено е чудесна идея и създава необходимото разнообразие. По принцип

Ultimate Spider-Man е най-фрапантния герой, който събаря противниците си, когато влезе в Rage mode или в другата крайност е Noir Spider-Man, който се прокрадва в сенките и унищожава тихо противниците.


Когато срещнете босовете камерата за кратко минава в първо лице и вие можете да се изправите лице в лице с опонента си. Тези нива реално са разновидност на quick time events, но са интересен и забавен детайл.  

На кратко Spider-Man: Shattered Dimensions е чудесно попадение за Beenox, особено като знаете, че предишните игри на канадците Spider-Man 3 и Spider-Man: Friend of Foе не са оригинални продукти, а само портове за Windows. Сега те са показали стремеж да покажат едно стилно и комбинативно предложение. Независимо, че няма да преместите Batman: Arkham Asylum от челната десятка на игрите за супер герои, Shattered Dimensons и има достатъчно преимущества, за да заслужи вашето внимание. 

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 2  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//