Login Tools
A+ A A-
Неделя, 29 Април 2012

BioShock Infinite

 

Колумбия – една държава където всичко може да се случи. Град в изпълнен с педизвикателства, мощни дирижабли и много други неща ще ви съпътстват в играта.

BioShock Infinite напълно изненада всички ни с визията на играта от култовата поредица. Вместо да продължаваме да скучаем с Андрю Райън и да мъчим малките сестрички и техните големи татковци, Irrational Games ни доставиха нещо съвсем различно. BioShock Infinite няма нищо общо със сценария в предните две части. Това е една индивидуална игра, която обаче е наследник на стила и атмосферата, с които първият BioShock пожъна успех пред всички останали.

 

Този път в центъра на сюжета е Колумбия –  огромен плуващ във въздуха мегаполис, създаден в началото на 1900 г. с една единствена цел. Да покаже на всички колко големи, изобретателни, успешни и мощни са американците. Естествено в стремежа си да направят Колумбия  мощен град, амеиканците снабдяват летящия мегаполис с цял арсенал. Той става Звездата на смъртта на XX век, което от своя страна води до неочакван инцидент с неприятни последствия. На Америка не й остава нищо друго, освен да се отърве от Колумбия и да й разреши да броди сама из въздушното пространство, да се опита да сформира свои собствени културни и икономически правила. Но, се появява Рапчър и това няма да доведе до нищо хубаво…

В BioShock Infinite ще поемем контрола над Букър ДеВит – бивш агент на Пинкъртън, изгубил надежда в своите някогашни подчинени, но все още можеш да поеме непосилните за останалите мисии. Тайнственият клиент, който е на ясно къде точно се намира сега Колумбия (след трагедията мегаполисът се затрива), тогава нашия човек отива да спасява летящия град. Задачата на ДеВит е да намери жена на име Елизабет. Както обаче после ще разберем, тя е различна от всички останали и има мощни телекинетични способности.

Аналогични на BioShock и тук сюжета е с уникална атмосфера и вашият герои ще бъде в центъра на играта.

Интересна патриотична нотка е обхванала целия град и ДеВит ще трябва не само да открие Елизабет, но и да направи невъзможното да остане жив. Има нещо плашещо нереялно в летящата Колумбия. Откачени политици с одежди тип Чичо Сам ораторстват пред празни площади. Умрели коне са станали храна на хищни птици. Да не пропуснем и странната жена метяща прага на магазина си, без въобще да обръща внимание, че целият щанд зад гърба й гори в пламъци...

Естествено, смисления сюжет и зловещия привкус не са нищо без една отлична бойна система. Букър ще има на разположение коктейли с най-разнообразни функции, като  Murder of Crows ще му разреши да отгледа рояк от кръвопийци гарвани, които ще изкълвават очите на своите жертви. Когато обаче се срещнем с Елизабет ще можем да съчетаем своите и нейните умения за максимално унищожителни действия. Момичето може да педизвика буреносен облак над главите на група врагове и ако ние изстрелвяме електрическа мълния директно върху него, ще го изпържим.

Естествено, Колумбия ще има и своите „Големи татковци” или т.нар. Handyman. Това са гигантски роботизирани създания с походка на маймуна, с човешка глава и ясно видимо и туптящо сърце. Първоначално този неприятен враг е трябвало да има гигантски ракови щипки, но после дизайнерите от Irrational Games са счели за добре, че ръцете са удачни за хващането на нещастници.

Какво ще видим в света на BioShock Infinite ще разберем когато започнем да я играем? Според Irrational Games тя ще излезе през 2012-та така, че какво друго ни остава, освен да чакаме със затаен дъх. 

 Още снимки от играта ТУК
Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Вход за потребители

Искаме да знаем

Коя игра очаквате с нетърпение през Април
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 8  гости и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//