Login Tools
A+ A A-
Сряда, 21 Март 2012

Deathspank

 

Интересно би, било да разберем причината за легендите на куест сюжета дали са се разбушували. Започваме с това, че Тим Шейфър, а сега и Рон Гилбърт и Чарлз Сесил да ни изненада с нов проект. Дали от чувството за нещо не доиграно или по-тъга за доброто старо време или от по чисто финансов недостатък, дизайнерите решиха да ни покажат, че още могат да правят невероятни неща. Е, Тим Шейфър не можа, но Brutal Legend „духа и смуче”, както би, споделил Хоумър Симпсън. Накратко, това не е никак, смешно, а играта не можем да я опиличим, дали е екшън, стратегия, Carmageddon или нещо друго. И накрая - мистър Рон „Мънки Айлънд” Гилбърт, който по свой начин ни поднася заглавие изпълнено с загадка и динамика.

Не можем да кажем, че съотношението е в полза на екшън RPG-то. В Deathspank, както е името на играта. От тук до края всичко е Diablo, а може би Torchlight. Поне на мистър Гилбърт му се иска така да е. Както самият той заявява, че изработката на Diablo е било  малко предизвикателство, отколкото му се е искало отначало. Но, нека да подредим нещата по ред. Всичко тръгва от флаш анимационната поредица за Deathspank, излязла на сайта на Рон. Целта била да не се присмиват на прекаляването с фентъзи изцепките във видеоигрите. И главният герой се получил толкова идеален, че авторите му си казали – „това е само за видеоигра”. Таткото на Гайбръш Трипууд се свързал с Ванкувърското студио Hothead и всички заедно поработили неуморно, като за две години усъвършенствали играта и ето появява се Deathspank. Играта е засега, само за Xbox Live и PlayStation Network, откъдето може да се свали срещу $15 долара.Почети още: Deathspank

 

Дали играта си заслужава или не, то категорично можем да кажем – да. Може би, забравихме, че  куест детайлите в новото творба на Рон Гилбърт са само за да ги има. Не се надявайте на „нов Monkey Island”, определено няма нищо общо. По всяка вероятност ще ви допадне, пиятният хумор на Гилбърт и компания, който го има из целия Deathspank. Няма да се превивате от смях, но едно е ясно, че няма да ви е скучно  в Brutal Legend.

Създателите на Deathspank са искали да изработят забавна и що-годе естествена система и... можем да кажем, че са успели. Ако не обичате хардкор фен екшън RPG-тата, играта едва ли ще ви омръзне. Като капацитет, Deathspank не може да разочарова никой геймър. Онова, което прави новата игра на Рон Гилбърт да блесне в тъмнината не е този или онзи детайл, а по-скоро съвкупност от елементи.

Относно графиката Deathspank е безупречна и на практика е освежаваща и радваща всеки ценител. И по принцип – тя приляга пефектно на общия тон. Комбинацията от 3D свят и 2D декори, сработва идеално с действията на героите и ситуациите. Навсякъде, ще намерите незначителни, но интересни идеи, на които може да се насладите. Deathspank определено няма да разгроми геймърския ви свят. Нито пък ще възвеличае доброто старо време на Monkey Island, Full Throttle и Manic Mansion. И все пак хубаво е, че има подобни игри. Ако не за друго, то поне за да покажат на феновете, че все пак могат да се правят сериозни неща.

 

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 3  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//