Login Tools
A+ A A-
Сряда, 21 Март 2012

Amnesia: The Dark Descent

 

Непрогледна тъмнина. Газовият фенер в леко потръпващата ви ръка осветява мъждукащо, колкото да виждате пред самите вас. Във въздуха се носят непривични звуци, а мрака ги прави още по-плашещи и изкривени от вашето въображение. Изневиделица дочувате чист ясен звук на стъпки, шумът се усилва и идва към вас. Още миг и колоса ще се изправи пред самите вас.........

Ако има едно нещо с което трябва да сте наясно във Frictional Games е, че в нея нещата не се решават с огън. Resident Evil 5 например е перфектна игра, но в момента, в който извършите няколко подобрения на арсенала си, загубвате хорър елемента, сменен от здрав зомби екшън. Тук не става така. Почти всяко чудовище, на което попаднете, е в състояние да ви унищожи, поради което вашата най-отлична тактика е тромавото придвижване и търсене на прикритие, където да се скриете. Прочетете още: Amnesia: The Dark Descent

 


Можем спокойно да кажем, че шведите са големи любители на стандартния хорър създател Хауърд Филипс Лъвкрафт. Всеки, който някога е имал достъп до творбите му е останал очарован. Но да продължим с играта. Няма да пеувеличим ако кажем, че сценарият в Amnesia ви дава възможност да подготвите идеално героя си. Вие не само контролирате крайниците си, но постепенно опознавате с него това, което е в нивата. Чувството на безнадежност и уязвимост ви грабва още отначало и няма да ви изостави до края. Така, авторите на Amnesia желаят да приемете тяхната игра.

The Dark Descent е повече от игра, тя е изпълнена със сражения, предизвикателства и динамика. Всяко от неприятните чудовища, на които Даниел попада, може да скъса нишката на живота му само с едно движение. Даниел не е великан, той е просто един крайно раздвоен човек, тръгнал на трудно пътешествие  – това към дъното на собствената си душа.

Amnesia притежава различни достойнства, като WASD клавишите управляват героя ви, а с курсора на мишката може да се оглеждате наоколо. Всеки път, когато стигнете до предмет, с когото може да работите, курсорът се раздвижва, показвайки даденото действие. Даниел може да извърши скокове и да се промъква, което е необходимо на някои места. Вършенето на действия, идентични за платформър, винаги са малко тежки, но контрола е достатъчно интуитивен, за да не ви дразни.

Геймплея Amnesia е съчетание между авантюра и хорър, с което ще имате възможност да се запознаете, изучавайки мрачните подземия и коридори на двореца, съхранявайки ресурси, прочитайки бележки и разгадавайки ребуси. Последните са доста интересни и често са изградени на физическото въздействие на ресурси около вас. Както вече казахме, сраженията липсват. В Penumbra беше аналогично, макар, че понякога можеше да ползвате някое оръжие. Най-доброто, което може да се стори в ситуация с гигант пред вас е да се потулите или да изчезнете. Светлината е ваш съмишленик, мракът - враг. 

Frictional Games в техническо отношения HPL 2 съдържа подобра графика на сенките и светлинните ефекти, които очевидно са много важни за игра от този характер. Независимо, че това е довело до повишаване на системните показатели, Amnesia е напълно по възможностите на всеки един модерен компютър.

Amnesia: The Dark Descent е игра разполагаща с огромен бюджет, Frictional Games са работили с малко финанси, но с качество. Много игри залагат на кодирани истории, краят на която се предвижда отдалеч, тук може да достигнете няколко различни финала в зависимост от действията си. Авторите дават невероятни суми за реклама.

Накратко, това е. Amnesia: The Dark Descent, ако предпочитате екшън и огън или издирвате някое високо платено заглавие, което грейва със страхотен капацитет, това не е вашата игра. Но ако искате да се махнете от всекидневието и да попаднете в един тъмен свят, където всеки звук може да е отваряща се порта, която да ви заведе към някои изход, както и стъпки на идващ противник, опитайте Amnesia. Ще ви допадне.

 

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 3  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//