Login Tools
A+ A A-
Сряда, 21 Март 2012

Sid Meier's Civilization V

След две десетилетия и след четири игри от поредицата с множество приложения, петата част на незабравимата Civilization вече е факт. Определено Civilization V е, може би, най-желаната част от поредицата, особено след като последният й вид, Civilization Revolutions, излиза само за конзоли и остави РС геймърите разочаровани. Civilization е логическа стратегия, в която си подбирате определена цивилизация, военни, културни, дипломатически и други структури. Вашият герои има за задача да стане най-великата световна сила. Техническият прогрес, търговията, производството и много други важни държавнополитически дела ще бъдат на дневен ред за решаване при вашите мисии. Прочети повече: Sid Meier's Civilization V

 


Основната важна промяна в Civ V е подобрението на терена. Още отначало ще установим липсата на квадратите и ще трябва да свикваме с шестоъгълници. Тук всички градове, бойни единици и др. могат да бъдат нападнати от шест различни позиции, а не от осем. Да не пропуснем и новия режим на визуализация, приличащ на стандартния, наречен Strategic View. При него, наблюдавате играта отгоре, все едно се намирате на горните скамейки на стадион, а бойните единици и градовете вече имат икони и по този начин можете да видите в детайли военните действия. Определено най-значима промяна имат битките. Досега се играеше, като се събираха в едно „квадратче” голям брой бойна единица и след това заедно да ги пускахме върху вражеските купчини. А сега, геймърите са улеснени, защото няма да изчислявате вече кой тип армия срещу какъв тип единици и на какъв терен ще е по-добър? Вече побирането на една бойна единица на шестоъгълник е невъзможно. С това дизайнерите от Сид Майер опростяват играта и изцяло промениха вида на битките в Civ V.


При тактиката също има промени, вече не можете да търгувате с науки, но можете да изучавате определени науки заедно със съюзниците си. При преговорите изкуственият интелект има някои проблеми, като неуместни предложения за мир или нападения.


Ще можете да градите различни постройки, а населението ви ще се контролира автоматично – работниците сами ще заемат изгодните позиции и ще произвеждат ресурси. Да, не забравим, че можете вече да купувате шестоъгълници около града си със злато, тогава сами ще се убедите, че играта няма нищо общо с предишните части.


Графичният дизайн и озвучаването на Civ V получават отлична оценка от всички критици. Декорът е свеж и динамичен, като природата е реална и одухотворена. Бойните единици имат перфектна визия, сраженията са зрелищни, а изгледа на Strategic View терена Civ V напомня на идеалната стратегия.
Саундтракът е от етно и класически мотиви, като при избор на цивилизация, ще започне и съответната музика, който ще бъде неотменно с вас, докато не превземете света. Атмосферата е енергична и зареждаща с енергия, като създателите са си поставили за задача да направят играта повече от оптимистична за бъдещето на човешката цивилизация.


Накратко Civilization V е игра, предимно за новите играчи, с новата си военна механика в съчетание с шестоъгълниците е отлична идея играта да бъде изиграна от всеки фен на стратегиите. Чудесната графика и задачата за световно надмощие с определена цивилизация са сигурна крачка към дълго забавление.

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 3  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//