Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

World of WarCraft: Cataclysm

Ако направите разходка из прериите на Азерот, като се спуснете из едни от най-опасните проходи и останете живи, това е перфектно. Интересно е да разберем, какви други новости – малки и големи – внася Cataclysm върху цялостната игра на World of WarCraft. И естествено – да дадем заключителна оценка на една от най-предпочитаните масовите онлайн ролеви игри за годината…

В The Burning Crusade насам World of WarCraft няма нови игрови раси.

Отдавна трябваше нещо освежено, а гоблините и уоргените са точно такива.

Зелените дребоси, които до Cataclysm бяха на ничия страна, вече са на страната на тълпата. Ако ги предпочитете, можете да се надявате само на смях и забавление. Дори самите лица на гремлиноподобните същества предизвикват усмивки.

Гоблините имат много расови бонуси. Те са наясно с алхимията (+15 отгоре). Притежавт 1% по-светкваичен каст на магиите и по-маневрена атака, могат да приобщят свой собствен личен банкер, получават отстъпка на пазарите по света, могат да изстрелват ракети към враговете и не на последно място – да прескачат напред чрез Rocket Jump.

Столицата им е Undermine – едно истинско иновативно чудо, която се намира на о-в Кезан. Оттук започват и вашите авантюри, при условие, че сте гоблин.

Уоргените сами по себе си, се присъединяват към алианса, могат циклично да се движат ловко, имат премия към нанасянето на удари, устойчиви са на nature и shadow вреди и имат бонус към дрането на кожи, дори го правят по-ловко от другите раси.

Универсалното при тях е, че почвате играта като човек - гилнеец. По време на нападение на уоргени обаче едно от съществата ви нахапва и вие ставате едно от тях. Това е може би, най-занимателната стартова история и поредица от начални куестове в World of WarCraft.

Трябва да обърнем внимание на археологията, която е второстепенна от типа на готварството, рибарството и първата помощ. Тя е направена така, за да да се хареса на повечето „кежуъл” играчи. Идеята на археологията е намирането и съхранението на парченца от артефакти от всякакви местности и съчетаването им в „предмети” – петове, маунтове.

Един от най-интересните детайли от археологията е фактът, че тя запълва определени празнини в историята за света. Чрез нея ще изучим много повече историята, преди идването на катаклизма и други неща.

С World of WarCraft: Cataclysm идва още една голяма промяна, която е обвързана с гилдиите. Задачата е виртуалните общества да преминават нивата и да се осъвършенстват.

В WoW задачата е изработена и оформена повече от перфектно. Всеки един геймър носи прогрес за своята гилдия, като изършва куестове, заедно със своите съотборници в подземия и рейдове. Като полза от това има, защото при по-високо ниво на развитие толкова повече премии ще получите.

Ако говорим PvP елемента той има най-много промени. В Cataclysm има една нова зона - Tol Barad, поделена на две части Tol Barad и Tol Barad Peninsula. В крайната правите поредица от куестове заедно с членове на срещуположната фракция. PvP зоната прилича на някои от добрите стари места за сражение в играта.

WoW е игра създадена доста отдавна  – графичният дизайн не може да се пребори с модерните заглавия. Можем да признаем, че дизайнерите на Blizzard се справят добре, като обновяват постоянно графичния енджин. В Cataclysm намираме нови водни и светлинни ефекти, а разликата между старите и нови терени и персонажи се вижда веднага.

Накратко, World of WarCraft: Cataclysm е един отличен експанжън, явявал се някога за MMORPG. И определено е най-добрият измежду The Burning Crusade и Wrath of the Lich King. С невероятните нови терени, заедно с подводната Vashj'ir – със стилно модерните стари зони, с различните босове в инстанциите и рейдовете, с все така интересен и маневрен PvP детайл, с редицата дребни и големи промени из цялия геймплей, Cataclysm е важна придобивка за всеки WoW-фен и изобщо за всеки любител на онлайн ролевите авантюри.

С тези няколко реда нашият преглед на Cataclysm приключи, така, че заповядайте онлайн. 


Още снимки от играта ТУК
Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 7  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//