Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

Borderlands

Определено, Borderlands стана в едно от играните заглавия за 2009 година, независимо, че беше рекламирана като кръстоска между FPS и RPG, направена в чудесен визуален стил, като оправда очакванията на геймърите. Когато направите 20 часа игра – което е минимално за да изучите Borderlands – можем да препоръчаме само едно: хайде на космическия кораб и пълен напред към планетата Пандора.

Колонизирана преди време с очакване за отличен живот, тя обаче е един неблагодарен оазис за колонизаторите и онези, които могат, я напускат веднага. Другите живеейки тама, остават да живяват в обстановка, наподобяваща Бруклин. Само мита за скрито подземие с високо интелигентна технология на чужда цивилизация, продължава да придават някаква ценост на планетата.

Това обаче е напълно нормано за четирима търсачи на авантюри, които заминават към Пандора. Мордекай е „трапер”, който е най-добър с огнестрелните оръжия, а в негова  помощ е Лилит, която е сирена, чийто нежен вид не отговаря на нейната способност да се телепортира. Роланд е боец, който си служи перфектно с всякакъв вид оръжие, но най-добре се справя с картечницата, която му служи и като щит. По принцип момчетата  от Gearbox - персонажите са мислили да са само трима, но след като били готови, установили, че нещо липсва и това е танк. Тогава идва Брик, който е голям, като богатир и универсално умение - berserk.

След като направите избор на героя си, стартира дългата авантюра, което ще ви пренесе в над 150 куеста. Повечето от тях са избираеми, но важни, докато тези който не можете да пропуснете са около 30. Куестовете са на принципа „стигни до точка Х,  унищожи всичко и всеки, присвои предмет Y и го върни на мястото му”. Но интересното се крие зад изпълнението.

На практика геймплеят на Borderlands е свързан със стрелба, прикриване, унищожаване на противниците и за да бъдете победител просто е задължително механиката да е на ниво. Хубавото е, че момчетата в жанра Gearbox са се справили чудесно. Не обръщайте внимание на анимационния вид на играта, оръжията в нея са изрядни и стрелят по всичко и по всеки, когато ги използвате, а престрелките са динамични. Създателите на играта са подобрили механиката и е по-добра от заглавия като Fallout 3, където изстрела се определя от енджина на основата на различни статистики, като са заложили на рефлексите и истинските умения. Така, че ако сте ловки с мишката, няма как да пропуснете, само защото компютърът ще ви помогне с резултата ви.

Играта е интересна, занимателна и атрактивна, определено не можете да покосите някой враг на колене, ако го простреляте само в крака, нито да изпусне оръжието си, ако поразите само в ръката му. Единственото най-удачно попадение е изстрел в главата, с който ще го победите. Хубавото е, че сте защитени пък със самозареждащи се енергийни щитове, познати ни от Halo, а някои от тях имат допълнителни функции, като възстановяване на вашата енергия.      

Двата най-основни детайла от RPG страната на Borderlands са естествено уменията на персонажите и трофеите. Аналогично на Diablo II и World of Warcraft тук всеки персонаж има три отделни дървета със способности, които може да качат придобитите бонуси. Естествено, хадркор RPG любителите моментално биха казали, че ролевата механика не е достатъчна и е малко скучна.

Естествено системата за съхранение на трофеите напомня доста на Diablo II. Системата ползва за ориентир сегашното ниво на вашия воин, така, че с осъвършенстване на играта ще имате достъп до все по-мощни оръжия, като всяко оръжие или броня, което получите, ще имат цветове в бяло, зелено, синьо, лилаво и оранжево. Огромен дял от по-добрите притежават различни ефекти, като снайпер, автомат, изстрелващ корозивни патрони и много други. Освен оръжията, имате достъп до енергийни щитове, модификатори за гранатите и за способностите ви.

Правейки реклама на играта, от Gearbox са категорични, че играчите немогат да срещнат дисплей за зареждане, след като стартират Borderlands. Аналогично на доста PR трикове и тове е измама, но светът на Пандора наистина е огромен и разнообразен. Вървейки из него ще се натъкнете на кални каньони, разпръснати селища, гигантски пещери и заснежени върхове, над които се сменят виртуален ден и нощ. Стандартните места на картата остават непроменени, но играта съхранява голямо количество вторични детайли, като пещери, кули, бункери и базови лагери, пълни с противници.

Borderlands е предизвикателство, имащо своите недостатъци. На първо място, сценарият в играта е твърде слаб и независимо, че е достатъчна, за як екшън, не се надявайте да отидете по-далеч. Атрактивното начало на играта за жалост секва още в началото. Сраженията с босовете понякога са скучни от стандартните престрелки и в повечето случаи се налага да изпразните целия наличен арсенал в съответната гад.

Определено Borderlands не може да бъде оценена, само с няколко думи, за това ще оставим геймърите да си кажат тежката дума. Имайте пред вид, че при повторно отиграване, енджинът ще генерира нови врагове със съответното ниво на сила. Силните характеристики на играта е мултиплейъра, при който играта в кооп режим, може да се окаже приятно изживяване.

Накратко, Borderlands радва геймърите и те не я пропускат. Липсата на интрига в сценария и цикличността се компенсират от разнообразния арсенал, постоянния стремеж към задобряване на екипировката и веселбата със съотборници.

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Travian

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 7  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//