Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

Red Faction: Armageddon

От десет години поредицата Red Faction е най-успешната серия, разпростряла се на цели седем платформи. Сега излязлата част от нея Red Faction: Armageddon обаче се различава с нестандартни детайли, приличащи на предишните версии и да тръгне в относително нова посока. Дали това ще е успешно развитие, зависи от предпочитанията на геймърите, но със своя забавен по детски геймплей,  Armageddon е увлекателна игра, с която може да разсеете скучните зимни месеци.

Ако някога сте играли на част от серията, значи сте запознати, че живот на Марс не само има, но е едно опасно място, където може да попаднете под някоя срутена сграда, така и под обстрела на войници на Earth Defense Force.


Тук главният герой в Armageddon е внука на Алек Дариъс, който е един авантюрист, достатъчно безстрашен, за да излезе на повърхността на планетата. Сега е мястото да кажем, че сюжета в RF: Armageddon е завладяващ и интересен. Но, безмислените реплики и безлични герои, както като визия, така и като озвучение, са насякъде, определено похарчените ресурси е можело да послужат за нещо по стойностно.

Задължително заа всяка една по-дълга поредица е в даден момент да се направи промяна и нова концепция. Добре е, че новата ХСОМ игра е шутър, а не стратегия, където е наблегнато на кооп режима, вместо на стандартните сървайвъл детайли. При Red Faction смяната може и да не е толкова драстична, но все пак е факт четвъртата част на поредицата.

Относно дизайна на нивата, те са с отворен свят, който позволява на играчите да се преместват свободно и да сменят градоустройствения план на избрани зони от Марс, което естествено придаваше определена доза цветност на играта.

Предимно линейният дизайн не е пропуснат в играта, понеже голяма част от действието се развива под земята, където мястото за маневриране в тесните коридори е доста свито. Момчетата са се потрудили и са изработили доста разклонения на лабиринта, за да не предизвиква чувство за клаустрофобия, но пътят ви е предварително описан във всеки един момент. Единственото нещо което може да ви накара да се отклоните от него е, за да снабдите с муниции и salvage, които се ползват за ъпгрейди в дадените станции. На практика тунелите са доста мрачни, на места дори непрогледни, така, че да не виждате нищо, освен бегъл лъч светлина е доста трудно. Определено тази тъмница не е нито нужна, нито страшна, а просто дразни.

Персонажът Дариус е повече от пъргав и може да подскача, прикляка и извършва акробатични скокове, но авторите му са го лишили по отношение на прикриването му. Казано простичко,  система за прикритие в играта липсва. Това не е кой знае какво, но би било добре да има къде да се укриете зад нещо. Хубавото е, че повечето битки се водят в доста огромни терени, а извънземните са доста пъргави и постоянно са в движение, така, че от прикритие може и да нямате нужда. 

Оределено, че сред модерните игри Battlefield поредицата е тази, която ще ви завладее.  Не трябва да забравяме, че игрите с марка Red Faction се едни от основателите на виртуалното разрушение. И тук това е така, следствие на иновативния Geo-Mod 2.5 енджин.

Ако нямаше разрушения и оръжия Armageddon щеше да бъде повече от постна, но за щастие съществува цял арсенал, който да послужи винаги когато е необходимо. Като всяка динамична игра, и тук може да намерите класическите оръжия като пистолети и помпи, но истинското удоволствие са Arc Welder, Plasma Cannon, Singularity Cannon, Nano Rifle и Magnet Gun. Последното оръжие вместо муниции ползва... магнити. Той изстрелва един след друг два магнита, които по законите на физиката веднага се привличат. В резултат на това ще ползвате Magnet Gun винаги и върху всичко в играта – от сгради до групи противници.


Nano Forge е другият детайл, който придава динамичен характер на битките в играта. Той може да се подновява в четири отделни насоки: Impact, Shockwave, Shell и Berserk.  Като Shell  дава допълнителна защита на Мейсън, а Berserk пък засилва силата на оръжията. На свой ред чрез Impact може да се покосяват противниците с ударна вълна.  Друг важен момент е възможността да ползвате Nano Forge за възстановяване на разрушените сгради. Чудесното е, че всички смени стават в реално време, така, че ползвайки nano rifle (мощна пушка, която изпепелява всичко), много вероятно подът и стените имат дупки, като кратери и да трябва незабавно да се поправят, ако не искате да озовете няколко етажа надолу.

Red Faction: Armageddon е чудеснаигра, в нея има доста екшън, сполучлива виртуална разруха, богат арсенал от оръжия и възможности за подновяване, както и нищожен сценарии и графичен дизайн. Без богатия арсенал играта щеше да е доста посредсвена, но трябва да признаем, че дизайнерите от Volition са се постарали. На нормална скорост Armageddon моге може да бъде изиграна за около шест часа. Накратко, играта си заслужава, затова грабвайте мишката и почвайте да дълбаете недрата на Марс!

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Travian

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 8  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//