Login Tools
A+ A A-
Неделя, 16 Юни 2013

Bulletstorm

Bulletstorm е един реалистичен военен шутър, които предлага игра на съвременна тематика, реални конфликти с който добиваме истинска представа за сериозността на войната, Отначало Bulletstorm ще ви се стори елементарна. Да, не пропуснем, че на пазара до няколко месеца се очакват три подобни шутъра – Bulletstorm, отборния екшън Brink и дългоочакваният Duke Nukem Forever. След като пробвате демото на играта ще усетите, че си заслужава и не само това, просто продукта е чудесно изпипан. Контрола е перфектен, графичният дизайн чудесен, играта е плавна.

Определено момчетата от People Can Fly са отделили много време и часове на Bulletstorm е точно това, което очакваха всички геймъри. В него се стреля непрестанно, по всичко и всеки, с различни оръжия. Сюжета в FPS жанра е пренаситен от всичко необходимо. За да спрем войната и терора ще трябва да изиграем Bulletstorm.

Сценарият в играта се развива няколко века в бъдещето, като всички планети са обединени в космическа Конфедерация. Bulletstorm притежава собствен капитан Шепърд с името Грейсън Хънт. Той е чст от елитен специален отряд, но тук влиза в конфликт с бившия си шеф, след като научава, че екипът му е бил употребен за унищожението на противници на режима. Шепърд захвърля военната униформа и екипът му се отдава на космическо пиратство… докато отново не се сблъскват с някогашният генерал. Корабите им катастрофират на планетата Стигия, предишна луксозна туристическа дестинация, която сега е убежище на мутанти и бандити, а  Грейсън трябва да намери начин да оцелее, докато се води битки с враждебни туземци и предателствата на генерала.

Като начало във всеки един шутър задачата ви е да унищожите врага с точно попадение, а най-доброто, което може да направите са т.нар. хедшотове. В Bulletstorm обаче това е неприемливо и не е решение на ситуацията. Целият смисъл на играта е построена около skillshots или наемните убийства, които ви носят skillpoints. Тоест, ако убиете опонент, като го обстрелвате, ще получите десет точки. Не изпуснат хедшот, ви дава 25, което е много недостатъчно. Но ако ползвате електро камшика, за да изпратите врага в бодлите на гигантски кактус или му метнете газова бутилка, която да се взриви във въздуха с точен изстрел, то попадението ще е на 100% сигурно.  

Естествено, за подобни действия трябва да имате и необходимите умения. За това отначало сте оборудвани със споменатия вече камшик, който може да ползвате, за да привлечете повече противници. Веднъж дошли в обсега на камшика, те тръгват към вас макар и тромаво, където може да им теглите един як ритник, който да отхвърли безпомощната жертва към бездна или нещо друго. Въпросните skillshots са над 100 вида, така че няма да скучаете и единствено преграда може да е вашето въображение. Много от убийствата стават инитуитивно, неочаквано с предмети от това което ви заобикаля, за други пък се налага да имате нужните умения. Важното е, че никога няма да сте разочаровани, независимо, че на моменти никак не е лесно да се справите с всичко, което се случва, тъй като трябва да стреляте, ритате, ползвате камшика и просто да рушите навред.

Да се играе с Грейсън е истинско предизвикателство, то има точен мерник и е изключително маневрен. Дори когато просто върви, това става почти тичешком, а ако спринтира, се усеща неимоверната бързина. Освен това може да се плъзга във която и да посока, така, че да се докопа до врага е нещо много лесно.

Арсеналът в Bulletstorm няма голямо разнообразие, но притежавате всичко необходимо. Имате класическите оръжия като автомат, пистолет, снайпер и боеприпаси за тях, както и flail gun, който изстрелва гранати. Всяко от оръжията има опция да се ъпгрейдва по няколко пъти с максимални мунициите. За ъпгрейд ползвате натрупаните точки, спечелени с труд от skillshots. Така Bulletstorm мотивира играчите да експериментират нови и познати за убиване.

Във визуално отношение Bulletstorm има много пъстър и оцветен стил, но играта не изглежда грозна. Напротив, чрез енджина Unreal 3, даден от Epic Games, пейзажите в играта радват окото, както в подземия, джунгли, пристанища или мегаполиси. Използваните от дизайнерите цветове са зелено, жълто,синьо, оранжево, а изгледа на Стигия напомня на Ню Йорк от Enslaved. Като озвучител на Грейсън е ветерана Стивън Блум, който феновете знаят, като Grunt от Mass Effect 2, Wolverine от Spider-Man: Web of Shadows.

Не можем да пропуснем и недостатъците на играта, като например бившия подчинен на Грей на име Иши, който е тежко ранен и единственият начин да го спасят е като му присъдят част изкуствения интелект на бордови робот. Да, ама не - Иши е в постоянно противоречие между човека и машината, което вместо да помага, вреди на Грей. Това може и да е прекрасна идея, но той със сигурност щеше да е по-добре, ако беше на място като Deus Ex: Human Revolution, отколкото тук. На практика Иши по-скоро дразни с присъствието си, отколкото да е добър елемент в играта, но за какво става на въпрос ще разберете сами.

Неприятното тук също е, че не е единственият, ами какво да кажем за Генерал Серано който също е персонаж с противен речник, който подхожда по-скоро на хамалин, отколкот на офицер. Естествено е, че на генерала се пада ролята на неприятен герои, но със сигурност можеше да бъде пропуснат. Защото две трети от репликите му са само обиди и цинизми, които не дават добър имидж на играта.

Но в обощение, можем да кажем, че Bulletstorm е невероятна игра, чиито геймплей може да окачествим, като динамичен. Бърза, маневрене, забавна, увлекателна, брутална, но разнообразна откъм геймплей и е гаранция за страхотно преживяване, както в сингъл плейъра.

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//