Login Tools
A+ A A-
Понеделник, 09 Април 2012

Homefront

Homefront се оказа една от най-критикуваните и разнородни игри през тримесечието на новата година. Освен че беше забъркана в политически скандали, играта на Kaos Studios предизвика малка екологична катастрофа и и геймърите не пропуснаха да изкажат своето разочарование още преди да види бял свят. Но определено, няма лоша реклама и играта освен критиката се иказа и най-желана. Тази стратегия проработи и Homefront стана най-поръчваната игра в историята на THQ. Компанията може и да няма ранга на Electronic Arts или Activision, но е факт, че 300 хил. души само от Северна Америка направиха своите поръчки.

Homefront вече е на пазара и е време да научим дали стремежа на THQ и Kaos е оправдан или ще играем поредния клонинг на Call of Duty. Сюжета на играта е една по-различна Америка и е пресъздадена напълно автентично. Homefront пренася войната между САЩ и Афганистан, само че на американска територия.

Годината е 2027 г. не много далеч във времето, сценарият  е динамичен, увлекателен и завладяващ. Тук петролната криза в Близкия изток предизвиква срив на световните финансови пазари и голям недостиг на газьол. Като най-големият негов консуматор САЩ усещат най-силно липсата му. Страната е изправена пред гражданско неподчинение, което отново ще доведе до разцепването й, но този път не са Севера и Юга, а сега по протежението на реката Мисисипи. Северна Корея само това чака, след като е завзела Юга, решава да покори и Севера. Във въздушното пространство на САЩ е взривена бомбата FPS фен EMP бомба, която стопира електрониката и предизвиква тотален хаос.

Интересното тук е, че не съществува поредния екип елитни свръх бойци, които са готови на всичко, а има реаллна бойна картина на една победена суперсила. Неочаквайте тук да видите джунгла или пустиня, сценария в Homefront се развива из прериите на Америка. Еднотипни къщи в предградия, бензиностанции, местни супермаркети, училища, задни дворове – всичко познато и типично за САЩ.


Определено Homefront е екшън от първо лице, а Америка пропита от нашественици, които застават в мерника на вашия снайпер. Независимо, че PC играта е творение на Digital Extremes, които сега се трудят по The Darkness 2, тя с нищо не се отличава от  конзолен продукт на Kaos Studios, двете игри са едно към едно.  Дизайнерите напълно са се престарали нищо да не липсва, дори в геймплея личи иновативност.


Във FPS модела не се сражавате сами, а в компанията на другари от опозицията. AI-то на вашите съотборници е на средно ниво – те са движищи се мишени и са малко тромавички. По принцип стрелбата ще упражнявате само вие, а от убитите може да свивате оръжия, боеприпаси и всичко онова което ви трябва. Мунициите са повече отколкото ви трябват, така че не се притеснявайте, ако пръста ви е постоянно на спусъка. Арсеналът е познатите пистолети, помпи, автомати и снайпери.


Визията на нивата е доста типообразен, което е малко дразнещо, защото светът на Homefront изглежда крайно автентично. Картите с терените са огромни и отворени, но това е илюзиорно чувство. Графичният дизайн в Homefront не е нещо кой знае какво, не е нещо което не сте виждали в други игри. Типажите на героите като цяло са стабилни, но далеч не са идеални.


Озвучаването и звуковите ефекти са чудесни, всичко напомня автентичното звучене на оръжията в последния Medal of Honor. На практика авторите са положили доста усилия, това личи по саундтракта към играта.

Истинският фокус на играта е върху онлайн битките, като Homefront предоставя интересен мултиплейър.

Накратко, ако играете Homefront, самосиндикално кампанията ще ви се стори много скучна. Доста програмисти твърдят, че FPS сценарият е прекалено динамичен, за сингъл игра. За жалост разясненията на шефа на Kaos Studios, че „само специалистите могат да изиграят играта за кратък период, докато на средния геймър ще са му нужни доста повече.  

 

Вход за потребители

Искаме да знаем

Коя игра очаквате с нетърпение през Април
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 12  гости и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//