Login Tools
A+ A A-
Понеделник, 09 Април 2012

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kingdoms of Amalur: Reckoning е пълна с динамика, екшън, красота и е първото заглавие на гейм-студиото 38 Studios, от нея извира стил, качество и занимателен геймплей. Всеки един детайл в нея работи уникално в синхрон с другите части от цялото, като резултатът е един надежден и зашметяващ продукт, пропит с тайственост и забавление.

Когато стартирате Kingdoms of Amalur: Reckoning, ще разберете, че това е игра, изработена за хора, любители на фентъзи жанра до най-малките подробности.

На дисплея си имате огромен свят, който да изучите, както на вас ви се иска и ще бъдете изправяни не веднъж пред предизвикателства.

Определено е факт, че графичният дизайн е повече от отличен и помага до голяма степен за цялостното изживяване. Ако трябва да кажем само една думичка за играта, ще я назовем „зашеметяваща".

Сюжета започва с два гнома как раздърпват безжизненото ви тяло и най-безпрецедентно го ижвърлят върху купчина трупове. Но, винаги има едно но, тайнственият артефакт на име Кладенецът на душите счита, че вие сте още нужен и ви връща към живот. Това обаче сменя коренно съдбата на света Амалур и на всички същества, които го населяват.

Още в началото ще обърнете внимание, че Kingdoms of Amalur: Reckoning не е базирана на нито един популярен фентъзи свят. Амалур е направен от нищото от писателя Робърт Антъни Салватор, известен с романите си по Forgotten Realms и сагата „Войната на Демона". Но резултатът е изключително добър и представлява свежо заглавие сравнение с другите популярни поредици.

Трите основни бойни единици са - Might/Sorcery/Finesse. Колкото повече усъвършенствате вашите умения, толкова повече таро карти ще отключите. Те са вашата собствена съдба и дават на героя ви допълнителни премии. Искате да имате меч и щит? Готово - изберате карта Brawler и ще получите премия към щетите, които правите и блокирате. Трябват ви магии, направете капиталовложение в дървото Sorcery и ще имате достъп до картата Battlemage, която трансформира 30% от демиджа в мана, но и ще ви даде и магията Blink. Всичко това би било безинтересно, ако бойната ви система не чинеше и петак. Хубавото обаче тук е, че битките са изключително динамични и придружени с много ефекти.

Тук тромавост и мудност няма, която е присъща за повечето игри от жанра. Екшъна е пълен - магии, юмруци, стрели, завоалирани с красиви ефекти, само за заглавия, като God of War. Колкото по-добре ползвате своите умения, комбота и тайнственост, толкова по-бързо съдбата ви ще има друго измерение. Дотигнете ли 100%, ще имате възможност да натиснете X и да се потопите в чудесния режим Reckoning, където леко забавяте времето и ставате по-силни. Имате малко време, за да унищожите враговете си, да натиснете F и да го свършите като победител.

Естествено, ще трябва да сте много бързи и ловки. Няма как да не отбележим, че Reckoning не страда от липса на съдържание.

Играта е пълна и с второстепенни куестове, при желание може да поизоставите основният сценарии и да изкарате много часове в тяхното изпълнение. И тук, като всяка игра не липсват недостатъци и няма как да ги пропуснем.

Тези геймъри, които се надяват на отворен свят в истинския смисъл на думата, ще останат недоволни. И нещо неприятно, вашият герои не може да прави подскоци, накратко няма как да стигнете до всяка точка на картата, което ви ограничава в проучването й. Освен това на дадени места от света можете да активирате "Jump" и да прескочите от една скала на друга, но странно авторско решение, което има за цел да вкара някакъв ред при обследването на света, което разваля удоволствието от играенето на Reckoning.

Но, пък озвучението е повече от качественно, независимо, че диалозите с NPC-тата имат доста ниска синхронизация между реч и устни, което за игра от 2012 г. е просто е голям пропуск.

Въпреки тези свои бъгове, Reckoning си остава невероятно и приятно изживяване за всички играчи на ролевите игри. Естествено, че това не е онлайн светът, който Кърт Шилинг, основоположник на 38 Studios, първоначално е искал да изгради. През 2009 г., когато стават собственици на Big Huge Games, които тогава творят RPG, Шилинг е категоричен, че ще пуснат на пазара и сингълплейър.

Феновете на MMORPG сюжета трябва да са сигурни, че 38 Studios все още работят по проект за масов мултиплейър онлайн игра в света на Амалур. Докато той стане реалност, нищо не ви пречи да навлезете в дебрите на сегашната Reckoning.

Вход за потребители

Искаме да знаем

Коя игра очаквате с нетърпение през Април
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//