Login Tools
A+ A A-
Понеделник, 09 Април 2012

Total War: Shogun 2

В днешни дни, когато конзолните продукции повече се опитват да се наложат все повече и повече на пазара, то РС игрите се оказват в центъра на събитието. Total War: Shogun 2 е точно такъв сценатии, стратегия завладяла гейм индустрията, със своята поредица Total War, играна от всеки уважаващ себе си РС геймър.
 
 Shogun 2 е не само игра, а истински исторически шедьовър. Дори и само малко да имате интерес от историята на Япония и по-специално периода между 16. и 17. век, играта на Creative Assembly със сигурност ще бъде вашата. Shogun 2 е пропита с елементи относно периода на средновековието, който доста умело е пресъздадено от авторите, с великолепните костюми и анимации на бойните единици. При това с помощта на др.

Shogun 2 не е лесна, но предизвикателна, занимателна и увлекателна и ако отделите малко време и усилия, когато приключите с играта, ще бъдете един изграден стратег, както и това, че ще изучите в по-голям мащаб Япония.

Още при първото сражение ще разберете, че фокусът е насочен към това на което сте свикнали в Empire и Napoleon. Поради историческия период, сценарият и стрелбата с оръдия и мускети се водят от разстояние. Тук обаче превес имат ръкопашните сблъсъци на бойната арена, копиеносци, стрелци, пехотинци и кавалерия са само част от бойните единици, които може да контролирате и развивате в играта, макар, че броят им е много малък от предните заглавия.

Морските сражения, които са нещо ново в поредицата, са на преден план и дори са по-интувативни, ако направим аналог с Empire. Корабите са по-скоро галери, които се задвижват от мускулести мъже, въоръжени с гребла, а абордажите и обстрелването със стрели са по-лесни спрямо продължителните оръдейни дуели и точното изчисляване на залповете. На практика абордажите се стават чрез система, даваща оценка на вашите бойци, когато се впуснат смело напред, което е пресъздадено толкова истинско и имате чувството,че направо сте там в реално време. Интересното е, че вие се чувствали като смели морски капитани, които управляват своя екипаж. Тук сюжета се развива на остров, като битките се водят по море, но ако не сте любители на морските абордажи, играта има опции за автоматична победа на битката.      

Сухопътната бойна единица на Shogun 2 е аналогична от предишните версии на играта, независимо, че историческият и географският фронт са коренно различни. Навярно не сте забравили, че стартът на Empire беше в Европа, където играчите опознаваха Новия свят през Океана и бреговете на Африка. Сега картата обхваща само Япония, при това за петдесет годишен период, което позволява по-лесно да приемете всичко заобикалящо ви, защото мащабът е по-свит. Вместо враждуващи империи спорът е между отделни организации, всяка от които с различен сюжет и движещ стимул.

Изучавайки по-задълбочено играта, ще откриете още много елементи, които ще обновявате системно, както вашите офицери, така и да държите речи с патос пред воините си преди битка или да подобрявате вашите умения. Шпионите сега са заменени от типичните японски персонажи - нинджи и гейши. Те се развиват, както в ролевите игри и ще ви бъдат полезни на много места в играта. Като да отделите време и финансови ресурси, за да обучите офицерите си в уменията на сухопътните или морските сражения, което ще ви даде дадена премия, а личният ви бодигард трябва да владее отлично рабоата си, за да не могат някой от вражеските нинджи да се промъкне и да ви убие. Политическите конфликти и дипломатическите тактики са основна част от всяка истинска конфигурация и в Shogun 2 заемат сериозно място паралелно с контрола на воините ви.

Освен че е логическа и комбинативна стратегия, Total War: Shogun 2 има оптимизирана персонална визия и отличен графичен дизайн. Стандартните японски пейзажи - цъфнали черешови дървета през пролетта и заснежени планини в далечината дават идеалистична реалност на играта. Пейзажите обаче не са само радост за окото, но и играят важна роля в играта благодарение на променящата се атмосфера, когато проливен дъжд или тъмна нощ.

Накратко, играта е интересна и увлекателна, определено създателите й са изработили един великолепен шедьовър и няма как да бъде пропуснат и да не бъде отиграна. За това, ако искате да се отпуснете нпълно и да се потопите в легендите на Стария Изток, то тази игра определено е вашата и изпбщо не се чудете, ами започнете да играете, ще останете доволни със сигурност.

Вход за потребители

Искаме да знаем

Коя игра очаквате с нетърпение през Април
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//