Login Tools
A+ A A-
Вторник, 17 Януари 2012

Descent Freespace: The Great War

Навярно се досещате, че компанията Volition е производителят на Descent, тези от вас, които очакваха една страхотна игра, сега едва честно могат да си признаят, че тя е такава. И, ако искате да е точно на Descent 3, ще трябва първо да пробвате Forsaken (на Acclaim), защото новото творение на Volition е едно към едно на игра от поредицата Wing Commander!

И да не забравим, че сюжета е е такав, какъвто го измислиш. Естествено, че отчало всичко е както трябва  - междузвездните полети са реалност, съществуват и планети с колонии на тях, така наречените Galactic Terran Aliance.

Но пна Земята вече е с изчерпани енергийни ресурси, тогава ще се срещнете с човекоподобните Vasudans, който също имат в отчаяна нужда от ресурси. Така започва  “14-годишната война”. Интересното е, че и двете враждуващи страни са на еднакво технологично ниво, така,че военните действия са предимно отбранителен характер - докато в Галактиката не се появяват бойните кораби на Shivans.

Менюто с клавишите за управление е доста обширно, ще управлявате до 12 wingmen, ще се сблъскате с около 40 космически кораба.
Естествено, че ще имате и мисии, в които можете да атакувате до насита или ще трябва да охранявате няколко тромави товарни кораби, т.е. разнообразие тук не липсва. Освен това, ако се задоволявате само с основните си задачи, ще си свършите добре работата, но няма да постигнете кой знае каква победа. И няма да се издигнете в очите на себеподобните си, защото в почти всяка мисия са предвидени и бонусни задачи, изпълнението на които дава най-добри благинки. Имайте пред вид, че няма да получите никаква информация за тези цели по време на бианалето. За да завършим поставените задачи - ще трябва да вземате и дипломатически решения - от тях ще зависи в каква посока ще тръгне самата ви кампания и дори съдбата на цялото човечество.

В Descent: Freespace The Great War предимствата са повечко, като идеалнитя графичен дизайн, предимно светлинните ефекти и експлозиите, добрият интерфейс и възможността да издавате заповеди на всеки от вашите wingmen поотделно. Да не пропуснем и Васуданите - настоящите ви съюзници и предишни врагове, дали ще можете да им се доверите!? Особено като разберет за древното им Prophecy , като имате пред вид, че някои от тях свързват това предсказани с новопоявилите се Shivans!? А след като спасите Галактическия Съюз не бързайте да изоставяте играта - опитайте възможностите на стария FRED. Fred е вграденият mission builder с действително професионални възможности.

А сега, да не пропуснем единственият недостатък – за чудесният графичен дизайн е необходима графика мощна конфигурация, способна да се справи с цялото натоварване. Предимно в мисии с повече кораби и с някое огромно астероидно поле, като добавка. Единственото което може да направите е, да настроите графичните опции да отговарят на възможностите на PC-то ви, но тогава няма да остане нищо от чудесната графика. Но, не се отчайвайте, това е основен недостатък на всички космически симулатори.

Накратко - отлична игра за любителите на “fly and drive” симулаторите, верните играчи на Wing Commander може би няма да я харесат, като цяло, но пък с малко упоритост ще се справят.

Рекламаbadge

Вход за потребители

Искаме да знаем

Харесва ли ви сайта?
Twitter Facebook E-mail

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има един гост и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Всички права запазени Unitech Service Ltd. 2007 - 2012

Log in to your account or Регистрация

//