Login Tools
A+ A A-
Сряда, 18 Януари 2012

Unreal

Quake 2 зае челното място в жанра на виртуалните екшъни. Навярно ще ви се стори, че самата игра е зрелищна и нерелистична, но на практика, това е нова мания за поклонниците на 3D-екшъна.

Оказа се, че Unreal  има идеално разработен сюжет, което не класира играта към стандартните триизмерни касапници, където идеята е да направиш всичко което мърда на сол. Тук пак можете да се млатите всичко наред , както се свикнали в други игри.

Сценарият започва в малка килия на затворническия кораб „254 Вортекс Рикерс“ и вашият герой е на път към неизвестна наказателна колония. Сряскате се от стоновете на умиращи хора, от вонята на запалени човешки тела и крещяща болка в главата, покрит сте в рани и язви по цялото тяло. Наоколо се стеле непроглена тъма. Корпусът на затворнечиския шлеп постоянно се разтриса от експлозии. Защитното поле на всички килии е активирано. Изпадате в паника, защото не знаете какво става тук!?

Оказва се, че вие сте последният оцелял в затворническия сектор на шлепа. По земята се търкалят агонизиращи и мъртъвци, надзиратели и членове на корабния екипаж. Определено, че не сте затам и трябва да напуснете това плаващо гробище и да излекувате раните си и най-вече да намерите инфо за всичко случило се. Изнизвате се през килийния отвор на вентилационните шахти и остановявате, че пилотската кабина също прилича на ковчег.
Откривате навигаторът на „Вортекс“, който умира направо в ръцете ви. Докопвате се до  дневникa и откривате, че навигаторът е регистрирал магнитно поле с неизвестен произход в сектор гама 83H. Капитанът е разпоредил промяна на курса, но корабът попада в гравитационно поле на неизвестна планета. Командира на полета е включил двигателите на пълна тяга, но без особен успех. „Вортекс“ е отлетял като метеор към повърхостта на мистериозен свят, оказва се, вие сте по скоро корабокрушенец.

Нова серия от експлозии ви разтърсва, което показва, че корпусът на „Вортекс“ е твърде нестабилен, за да бъде ползван като убежище. Определено трябва да се измъкнете и да потърсите лекарска помощ.
След като сте обходили празните помещения на летящата чиния достигате коридор, който води към машинното отделение и има авариен изход. Зад вратата обаче става нещо, дочувате тих говор, стъпки, изстрели от оръжие, ръмжене и други непонятни шумове. След това настава гробна мълчание, вие отваряте бавно и какво да видите, няколко души от охраната са разкъсани на парчета. С периферното си зрение засичате голямо, мускулесто и грозно чудовище да изчезва зад близкия ъгъл. Героят ви е уплашен и разбира, че без бой няма отърване от това положение. Сдобивате се с оръжие от убитите и някак си по окуражен, решавате да унищожите всеки противник, който ви се изпречи.

Най-накрая разбирате, че сте на неизвестната планета Грифон, която е богата на редкия елемент Таридиум, който от своя страна е основен източник на енергия за всички цивилизации във Вселената. С изминаване на времето този елемент се изчерпва и той става изключително търсен и скъп. На планетата Грифон обаче има огромни залежи от него. Таридиумът служи да излъчва силни магнитни полета, които побъркват навигацията на преминаващите наблизо космически кораби, това е така нареченият междупланетен „Бермудски триъгълник“, където се разбива и потъва, всеки приближил се на неразумно разстояние звездолет.

От няколко епохи планетата Грифон се населява от мирната раса Нали. Те са четириръки хуманоиди, които често ще ви помагат във вашите мисии, за това ако ги засечете- не стреляйте по тях. Те знаят тайници за по-мощни оръжия. Хуманоидите живеят в анонимност, строят градове, замъци, крепости и миньорски колонии. Но, за жалост на планетата аварийно се приземява кораб на Скаардж - кръвопийци, който излавят кротките туземци и ги превръщат в свои роби. Любимото занимание на расата Скраадж е да изпробват своите оръжия върху невопристигнали посетители на планетата.

Вашата задача е да докажете, че те не са чак толкова кръвожадни и непобедими, колкото се говори. Предстои ви да преминете 40 нива, обединени в няколко групи.

Героят ви ще обиколи криптите на хуманоидите Нали. Свалените владетели на планетата построяват лабиринт от подземни катакомби, за да скрият от колонизаторите технологиите си. 
Ще трябва да унищожите извънземните агресори и гробището за стари космически кораби. С течение на вековете то се превръща в свърталище на всевъзможна междузвездна измет и направо е за прочистване.


Рекламаbadge

Вход за потребители

Искаме да знаем

Харесва ли ви сайта?
Twitter Facebook E-mail RSS

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 2  гости и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Всички права запазени Unitech Service Ltd. 2007 - 2012

Log in to your account or Регистрация

//