Login Tools
A+ A A-
Сряда, 18 Януари 2012

Sanitarium

 

Софтуерната фирма ASC GAMES е почти безизвестна в България на виртуални игри, но едно друго заглавие изработено от тях, излезе преди няколко месеца – Grand Theft Auto. Авторите и дизайнерите на въпросната компания минаха на изработка други сценарии, при това се справиха перфектно. Sanitarium е една съвсем нетипична игра със мисий, има доста интересен плот и много добра 3D графика!

Първоначално играта прилича доста на една многогодишна игра Countdown – тя беше изпълнена със стандарни quest-ове. Играта почва с напълно черен дисплей … и със някой тихи и объркани звукови клипове – шум от автомобилни двигатели, глас на жена, ясно се чува думата “accident”… и затиишие… Определено мястото, на което се намирате, е напълно непознато. И всичко е много тъмно, сиво и еднообразно … чуват се неприятни шумове…а, ако решите да се огледате наоколо… няма нищо интересно, вие сте в една стая, от зле поддържана болница…а, по вероятно в психодиспансер, а може и да е в пандиз!?
Героят ви е в изтъркан болничен халат… и когато се опитвате да излезете през вратата – тя се оказва отключена. Добре, че не е пандиз си мислите, докато се оглеждате наоколо, нямайки си никаква напрестава какво става. Може и да, не бъркате и наистина да сте в психото, но определено вие не сте за там. Ослушвате се, какво общо има шумът от автомобилните двигателите... може би катастрофа... и какво общо има психодиспансера, с вас!? Опознавайки добре обстановката откривате, че има още един-двама който имат вид на нормални. Окуражавате се че те ще ви помогнат, а може и да ви информират, какво става… Опитвате се да заговорите някой от тях… Събеседникът ви поглежда учудено и ви пита как се казвате? Искате да дадете отговор, но не знаете името си, обхваща ви паника, че може да имате амнезия!? Възникват редица въпроси -къде ли се намирате, кой ви е докарал до тук, защо!? Искате да си спомните, но не можете ...... Това е повече от потискащо и отчайващо ........

Опа, най-накрая, намирате в някаква кула, която е разделена на малки и и не толкова приветливи помещения. Обкръжават ви хора, които им има нещо на психиката, стигате до този извод по начина на техните действия. В средата на кулата е монтирана висока остъклена кабина, а встрани до стената се издига странна статуя – жена с разперени крила. Питате се, дали това не е ангел или оптична измама!? Пак започвате да задавате въпроси, но няма кой да ви даде приличен отговор, защото се оказва, че вие сте единственият нормален човек в цялата кула. Речта и словореда на всички останали са повече от объркващи и безмислени. Обнадеждявате се, защото ако имахте възможност да се доберете до стъклената кабина, ще откриете доста или поне по-голямата част от въпросите който питате, а може да е и там ключа да се измъкнете. О, не, тя е разположена и около нея има голям ров, който е дълбок няколко етажа надолу. А до стената й има нажежен до червено парен котел… Единственото което ви присветва е, че това е опасност… Започвате по-обстойно да разучавате всичко около кабината, за да откриете някакъв пропуск, за да я достигнете. Оп, откривате , че до нея стига един доста мощен електрически кабел, достатъчно дебел за да ви издържи, ако решите да се покатерите по него до кабината. Хм, интересно, не губите кураж и започвате да се оглеждате, за помощни материали, като чаршаф от килията, би помогнал под формата на изолация да стигнете до там!? Откривате, една мръсна хавлиена кърпа… която грабвате мигновенно и я увивате около кабела. Плъзвате се над бездната с помощта на кърпата… като правите всичко възможно за да не поглеждате надолу… Не след дълго, се озовавате на мястото, до което желаехте да стигнате. Откривате бутон монтиран на кабината, който не знаете за какво служи и какво ще активирате, ако го натиснете!? Но, въпреки всичко го натискате, и воала, появява се малък мост, съйдинявайки пропастта с платформата на която е кабината. След като моста съедини останалата част от кулата с кабината, мисията ви продължава да влезете вътре, където ще откриете сейф. Той е с цифрова ключалка… а без инструменти не можете да направите нищо. Претърашвате всичко наоколо за да откриете някакъв остър инструмент и да разбиете сейфа, но напразно. Вместо това се натъквате на компютър, може би той ще отвори сейфа, ако успеете да го хакнете. Отивате до компютъра но захранването му е спряно, затова започвате да търсите наоколо отново, дали не е някакво късо съединение проблема, но ви хрумва  друга идея, ако създадете такова ще успеете да премахнете защитата на компютъра, а от там и сейфа ще се отключи. Да ама не, късото съединение, прецаква компютъра и той става не използваем.

Всяко зло за добро, оказва се, че късото съединение наистина е прецакало компютъра, но за сметка на това, електронната ключалка на сейфа се е отключила. Ето сейфа вече не е пречка, но в него на прима виста, няма нищо интересно. Документи, писма и няколко разписки. Между документите се натъквате на писмо с интересна информация за някакъв ключ, който е вътре в самото писмо. Оглеждате го, по всяка вероятност тоя ключ, е доста древен. Препрочитате писмото и разборате, че задачата ви е свързана със статуята която бяхте забелязали по рано... поглеждайки я, ви хваща, като в клещи внезапно главоболие. Но, въпреки всичко успявате да забележите, че на ангелската статуя има ключалка, отивате до нея и пробвате ключа там. Изведнъж всичко около вас се променя и вие сте телепортиран в малко градче. Вие се намирате на детска площадка, където играят деца, но като ги наближавате, ооооо не, те са мутирали, обхваща ви паника. Какво по дяволите става тука!? Но, няма кой да ви отговори, освен тези мутирали същества, наоколо няма никой.

В общи линии това е инфо за началото на играта, която е доста увлекателна и изпълнена с доста места, който трябва да посетите за да разберете, крачка по крачка какво наистина се е случило с вас и как сте се озовали на това място... кой е отговорен затова и т.н. Ако  досега ви навява мисълта, че картината е доста странна, то имайте пред вид, че занапред ще станат още по-странни. Атмосферата на играта изглежда, че е действително родена от болното въображение на Станислав Лем… като не пропускаме да добавим и доста голяма доза от черен хумор в стил “Семейство Адамс”. И въпреки всичко това, сюжета си заслужава доста да бъде изигран. Доста голяма доза от разговорите през който ще трябва да премините и осъществите, ще ви отведе до следващите места, който трябва да посетите, а някой от предметите който сте видели или открили ще събудят във вас част от спомените, който трябва да си възвърнете… Постепенно тези спомени ще предизвикат други и други като ви припомнят лека полека кой сте вие, как се казвате, минали събития ще започнат да се завръщат в спомените ви… Ще разберете, че думите на хората който вие смятахте за ментално не стабилни от първата част на играта не са били чак толкова празни и кухи приказки за каквито вие ги смятахте. И разбира се с продължението на вашата игра, нещата ще станат по заплетени и по сложни в разкриването им, ще трябва да намирате съвсем друго изход от този психодиспансер, не се надявайте, че статуята ви е била вашият ключ за свобода, тя е била само началото.

И накрая – играта има и една забавна особеност, която ще разкриете след доста прекарано време пред нея, докато в другите игри вие трябва да се биете, когато срещнете „лошите“ и да защитавате „добрите“. А, защо не и да се ожените за някои/някоя или трябва да стигнете до определена дистинация за да завършите играта стъпка по стъпка. Пожелаваме ви приятна и занимателна игра.

Рекламаbadge

Вход за потребители

Искаме да знаем

Харесва ли ви сайта?
Twitter Facebook E-mail

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 3  гости и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Всички права запазени Unitech Service Ltd. 2007 - 2012

Log in to your account or Регистрация

//