Login Tools
A+ A A-
Събота, 14 Януари 2012

Outwars

 

 

Увличате ли се по „Звездните рейнджъри“!? Иде реч за книгата на Робърт Хайлайн, а не нашумелия филм на Пол Верховън. Ако това ви е приоритет, непременно трябва да пробвате новата игра Outwars. Служителите на GD Interactive и Microsoft ще ви дадат възможността да изпитате това удоволствие, като наденете скафандъра на космически командос и да се посражавате в third person view „а ла Tomb rider“ срещу извънземни същества, които нападат земните населения из галактиката. Аналог с филма „Звездни рейнджъри“ не може и да става, защото там десантчиците приличаха повече на „американски тюлени”, воинът от Outwars напомня за полуроботизираните воини от едноименния роман. Той е екипиран с брониран костюм със сервосистеми, нагръбни мотори, с които може да се извършва полет и щурмувашки боеприпаси, напълно достатъчни да изпепели цял противников лагер. Разполагате с реактивна-турбо раница, която ви дава възможност да осъществявате изключително високи скокове, да прелитате и да водите въздухушни сражения. Неприятното тук е само, че енергията за двигателите е ограничена. Тя се набавя, но при повечето от задачите ловкостта  е критерии за добре свършена работа.

Но, все пак сценарият на играта не е кой знае колко индивидуален. Липсата на ресурси, принуждава земляните да напуснат родната си планета и да се впуснат в колонизация на вселената. Всичко върви по план до момента, в който започва война.

 

На помощ идват Колониалните сили за отбрана (CDF) и бойците от елитния щурмови корпус, носещи звучния прякор „Безстрашните“. Тук се оформя вашата армейска кариера, като редови боец в света на Микхал - една от атакуваните земни колонии. Планетата е почти унищожена от атакуващите извънземни и командосите пристигат да спасят оцелелите. Облечен в олекотени защитни костюми, героят ви трябва да достигне до спасителния кораб, преди той да е излетял. Успявате да избягате от командосите, а светът на Микхал изпепелява в пламъците на войната. Щабът на Колониалните сили за отбрана ви кани да се присъедините към „Безстрашните“, естествено се след курс на обучение. Така ще попаднете в щурмовия корпус като новобранец и заминавате за планетата Оазис, където е тренировъчният център на звездните командоси. Тук на практика ще приложите оптимално реактивната си раница, ще обстрелвате по статични обекти, подвижни и летящи цели, ще взривявате вражески лагери и ще командвате войскова рота. Ще трябва да изучите и тактически умения - как да разполагате целите по важност, да унищожавате най-ефективно противник,  да избирате най-точния момент за всяка една цел.  


Десантният кораб, който трябва да извади обучаващите се командоси от зоната на „здрача”, обаче е улучен от вражески изстрел и каца аварийно. Вашият герой отбранява совалката, докато техниците ремонтират излезлият от строя двигател. След като отново докаже, че е най-добрият новобранец, ще получите и нова задача – да взривите щабът на планетата Оазис, който вече е под командването на извънземните „буболечки“. Но преди да напуснат планетата, рейнджърите трябва да изпълнят и една последна мисия – да приберат от военната изследователска лаборатория  прототипите на новите костюми. След тази мисия ако оцелеят подразделения на Колониалните сили за отбрана ще се пренесат в хиперпространството, а колонизаторите ще успеят да превърнат Оазис от райски кът планета в разруха. Вие вече сте ветеран в щурмовия корпус на „Безстрашните“ и войната срещу чуждо планетните нашественици се развихря неимоверно бързо.

 

Най-важният елемент от екипировката на звездния командос е бойният костюм. Имате право да избирате между пет вида защитни скафандри – стандартен пехотински, разузнавателен, боен, щурмови и „безстрашен“. Само първият модел няма реактивна раница, разузнавателният костюм е перфектен за всякакви операции, при които ловкостта и безшумността са основни фактори. Колониалните сили за отбрана го въвеждат на въоръжение след една година, скафандърът е леко брониран от щурмовия, но с него се лети доста по-добре.


Да споменем и самите нападатели. Те идват от съзвездието Хидра и наподобяват гигантски „буболечки“, но с висока степен на интелигентност. Тяхното общество е устроено от рояк насекоми - състои се от различни видове, специализирани в изпълнението на точно определени задължения. Всяка рота на чуждоземците се ръководи от „кралица“, която взима всички важни решения. Ако тя бъде ликвидирана, командната верига на нападателите се разпада автоматично. Според разузнаването най-високо в йерархията на нашествениците са същества надарени със „свръх разум“. Но вие няма да откриете пришълци от този вид, така, че грабвайте лазерното оръжие и започнете издирване.

Рекламаbadge

Вход за потребители

Twitter E-mail RSS

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Всички права запазени Unitech Service Ltd. 2007 - 2012

Log in to your account or Регистрация

//