Login Tools
A+ A A-
Неделя, 16 Юни 2013

Industry Giant

Само, като прочетете заглавието, ще ви стане ясно, за вашето задание да станете отличен предприемач. От началото на сценария имате възможност да решите дали да започнете пооотделно задачи или разнообразни цели, изискващи различни подходи за спечелването им.

На прима виста първоначалното впечатление от стратегията е занимателно. Графическият дизайн е едно към едно от Transport Tycoon, само има разлика в менюто за управление, като разположението на бутоните е хоризонтално, а не вертикално.
По-нататък чувството за нещо познато остава - не само графиката е като в TT, но и самата опция на строителството и развитието на бизнеса отново е копи-пейст от там.  Естествено, че основната ви задача е да произвеждате стоки и да осъществявате добра печалба от тях, но дали сте добър предприемач ще разберете накрая. Защото освен търговец, вие ще трябва да строите пътища, мостове, тунели и всякаква инфраструктура, за да можете да ползвате рационално  - автомобили, железници, воден и въздушен транспорт. Тези, които са играли Transport Tycoon, няма да имат никакви пречки с приспособявенто към новата игра.

На практика всичко е аналогично - избирате вида транспорт, построявате инфраструктура, като всяка сграда си има обхват на действие. След което свързвате товарно-разтоварните пунктове със съответния вид трасе. Натискате с мишката върху някоя от сградите и виждате списък с превозните средства и правите своя избор. Остава само да им зададете конкретни маршрути и да укажете какво и къде ще се товари/разтоварва. Като прокарвате трасетата важат отново същите правила като в TT - можете да качвате или да снижавате нивото на терена, да построявате тунели или мостове и просто да заобикаляте трудните за строеж места. Накратко вие преценявате най-оптималният вариант за строителство, икономически съобразен, удобен и т.н.

Естествено,че  транспортната мрежа е само една част от вашето предприемачество. Всичко би, загубило смисъл и не би имало никаква полза да произвеждате, превозвате стоки, ако не можете да ги реализирате в оборот. За да осъществите търговска дейност, трябва да създадете в населени места и търговска мрежа. На места в сюжета се изисква да хвърлите усилията си върху определен вид изделия, но по принцип имате право да строите shops за осем категории стоки. При избор на място за строеж се вземат предвид няколко фактора с който трябва да се съобразите.

Ще се трябва да прецените, кога разходите за закупуване на парцели или събаряне на съществуващите вече сгради са най-удачни. Понякога тези разходи са много по-големи от стойността на новият маркет.

Всеки хипермаркет има зона на покритие, тоест кварталите, чиито жители се очаква да пазаруват именно в него. От зоната на покритие зависят и очакваните месечни приходи за всеки артикул. Построяването на магазин в центъра дава „оценка К“ на покритие, но пък води до голям разход за откупуване и др.

Трябва да предвидите очаквано развитие на града, тоест всички ваши, както и на конкуренцията ви строежи имат коефициент на стойност на обекта, той може да бъде както положителен, така и  отрицателен. Можете да изграждате градски алеи и паркове, от които нямате кой знае каква полза, но така осигурявате и красив дизайн на инфраструктурата. Отличен приом е да построите „народен магазин” в покрайнините с достъпни цени за всеки и дори да създадете градски трасета. Това ще доведе до по-голям интерес на тези парцели и до бързото им заселване. На практика заводите отблъскват градското население, за това промишлената зона може да я предвидите също в покрайнините.

Технологично трябва да предвидите и разходи за реклама. Съобразете това и със сюжета на играта, който започва през 1960-та година. В нещата на нормалното е по това време да няма компютри и видеоигри, така, че успехът ви, като предприемач, донякъде зависи от това, доколко бързо ще се адаптирате в търговската и производствената си мрежа и ще предлагате  на жителите на града най-новите стоки, особено ако съумеете да изпреварите и конкуренцията.

Бъдете рационални, имайте пред вид, че всеки магазин трябва да се зарежда със стоки - да не получи така, че построявате shop за обувки за $500 000, а се оказва, че трябва да прокарате и трасе до него на стойност $1 300 000.

Имайте предвид, че играта е логическа и трудоемка, но пък разполагате с всички необходими суровини, технологии и заводи.

Накратко – тя е едно чудесно забавление, ако предпочитате да градите, а не да рушите, като в някой боен екшън, за това си заслужава да и обърнете внимание и да я опознаете.

 

Още снимки от играта ТУК

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 8  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//