Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

Metal Gear Solid: Peace Walker

 

Metal Gear е една от любимите игри и когато излезе нова серия много фенове са очаровани. Независимо, от плюсовете и минусите на играта, ще се опитаме да разгледаме  последното произведение на изкуството на Хидео Коджима.

 

 Играта която Коджима назовава Metal Gear Solid 5 продължава със сюжета та на Naked Snake, aka Big Boss. След създадената ситуация от Portable Ops, той окончателно напуска Америка и събира собствени сили, като заедно създават Militaries Sans Frontiers. Това е най-голямата наемна организация, коит са арогантни и жестоки, готови да унищожават всичко за пари. Една от първите им мисии е дадена в Коста Рика, чието законодателство забранява въоръжените сили. Професор Галвез жител на Коста Рика има предположения, че ЦРУ внася нелегално оръжия в страната, за което наема Снейк и Militaries Sans Frontiers внесат яснота и да поставят всичко в ред. Но в крайна сметка, светът е изправен пред ядрена катастрофа.  А, Снейк отново е на линия да разнищи всичко и веднъж и завинаги, да постави всичко на мястото му или поне до следващата игра.

Сюжета не е нищо ново в сравнение с предишните Metal Gear игри, а plot twist-овете са чудесни за разнищване, но все пак е нормално, за да ви постави в напрежение и да ви заинтригува да играете.

По принцип предишните Metal Gear игри с изключение на Portable Ops, мисиите са разделени на няколко нива. Преди да започне всяка една вие имате избор – снаряжение, което  избирате от естеството на зададената задача и вашият стил на игра. Ако желаете да се прокрадвате, не забелижимо, ще се наложи да сте облечени в маскировъчни дрехи и да се въоръжите с огнестрелно оръжие и по възможност по-малко боеприпаси. Но ако сте решили да унищожите всичко, което ви се изпречи отпред, тогава обличайте тежката броня, хващайте автомат M60, накачете се с гранати и действайте напред.

 

Както в Portable Ops, ще трябва да пленявате наемници от бойното поле и да ги отвеждате в базата си. Но определено можем да кажем, че играта е по динамична от предишната – вместо буквално да ги мъкнете дотам, просто може да ги завържете към огромен балон с хелий, след което ще бъдат прибрани от хеликоптер.

 


Наемниците които ще ви служат са не само бойци, но също и медици, скаути, готвачи, техници и др. Всеки наемник има различни качества за различните възможни професии и вие ще правите избор къде да ги поставяте.  Лекарите ще се грижат за ранените, техниците ще обслужват необходимата екипировка, готвачите отличната храна, защото ако тя не е питателна, то моралът пада и наемниците ще започнат да напускат, а скаутите ще ви снабдяват с информация преди да започнете нова мисия.

 

Освен самосиндикално, играта позволява да играете и в кооп режим. Системата е перфектна и работи отлично. Неприятното е, че трябва да се играе само в Adhoc . Особено ще ви грабне старанието, което е заложено в играта. Има толкова подобрения, от които може и да нямате  нужда, но радват окото и са изработени с вкус. В една от мисиите ще се срещнете със самия Hideo Kojima и той ще в отряда ви. Доколкото ще ви стане ясно, Monster Island задачите са няколко, но може да нямате възможност да ги минете всичките защото са адски трудни. Авторите са поставили голям архив с идеално озвучение между Снейк и персонажите от играта по различни теми. От тях наистина можете да задобрите много и според мен общото им времетраене е около 2-3 часа.

 

Сцените са изработени страхотно и много стилно. Оставени клипове от предишни Metal Gear игри, но също така са внедрени и немалко количество анимирани изображения в жанр Portable Ops. Някой от тези изображения от кътсцените са доста интересни.
Накратко– играта е невероятна, забавна и увлекателна. Ако представлява интерес за вас не я пропускайте, ако имате интерес  поне малко от Metal Gear или Stealth игри.


Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 5  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//