Login Tools
A+ A A-
Четвъртък, 13 Август 2015

StarCraft II: Wings of Liberty

 

Тая година в края на юли месец StarCraft II: Wings of Liberty видя бял свят. Това събитие се очакваше много отдавна. Напълно нормално след фурорният успех на StarCraft и експанжъна към него BroodWar. Геймърите бяха търпеливи, докато тя най-накрая не се появи. И то само как се появи? Играта беше толкова очаквана, че чак двата най-големи дистрибутора на игри у нас направиха lauch партита в нейна чест.

 

За някой StarCraft е класика. Преди години тя се беше превърнала в хоби по кварталните клубове, феновете й отделяха по цели денонощия. А, други до късно не заспиваха пред компютрите в тях за да я играят. Накратко това е една от най-невероятните игри създадени някога.


 

Както знаем от първата част, сюжета на StarCraft беше уникален (ако не се сещате каква беше тя, ще си я спомните докато играта се инсталира). В StarCraft II: Wings of Liberty ще продължи да е така. Главен герой в нея е маринът Тайкъс Финдли, бивш затворник, който остава на свобода и намира предишния си приятел Джим Рейнър, предовидтел на съпротивителното движение „Рейнджърите на Рейнър”. „Рейнджърите на Рейнър” се сражават с нарастващото влияние на Доминион, предвождани от Арктурус Менгск. Докато Джим Рейнър, продължава да бъде следен от спомена за Сара Кериган, която попада в плен и след като зергите я заразяват, а тя става само провъзгласила се "Кралица на остриетата".

 


Никой няма представа къде е Сара през последните четири години. Някой си мислят, че тя подготвя нова битка, за да довърши започнатото, докато други са на мнение, че в нея има поне малко човечност и тя е спряла със своите нашествия. Между другото развалените протоси се регенерират от загубата на своята планета. Изгнаникът Зератул се опитва да разучи древното пророчество, свързано с ксельнаг. В общи линии това е сюжета на StarCraft II: Wings of Liberty.

След това се появяват още герои в поредицата, но няма смисъл да ги намесваме, защото определено ще ви е доста по-забавно, когато научавате за сюжета в процеса на игра.

След всяка задача, вие сте в главния щаб на „Рейнджърите на Рейнър”, която е превзетият преди време кораб - кръстосвача „Хиперион”. Той е разделен на четири главни части - Armory, Bridge, Cantina и Laboratory. Накратко ще ви разясним за какво служи всяка една от тези части на "Хиперион".


 

Главната цел на Armory-то е да поднови възможностите на своите единици, сгради и машини. Вие го подновявате с помощта на получени точки, които спечелвате след изпълнението на всяка задача.

От Bridge или така наречения мостик започвате всяка нова задача, освен това имате и възможността да видите архивът с задачите, през които сте преминали.

Cantina-та е клубът, където може да гледате телевизия, да се освежите с по-някой друг аператив, да проведете някой й друг разговор, да чуете любимото си парче. А защо не, и да изиграете една малка аркадна игра, която определено ободрява обстановката.

В лабораторията разучавате нови технологии, който обаче, трябва да подбирате много внимателно. Вие получавате по един бонус на всички пет нива, ако изберете едната просто забравяте за другата.

Wings of Liberty запазва, че дори и отличният геймплей на StarCraft: BroodWar. Честно казано, никой не вярваше, че Blizzard ще се справят перфектно. Всяка единица запазва своята единтичност. Познатите ни изпълнени с напрежения схватки в StarCraft са подчертани с невероятен външен дизайн.

Интересното новосъздадените в играта възможности да улавяте повече от дванадесет единици на един път, което ви разрешава да унищожите противникът.

StarCraft е интересна с доброто си аудио и забавните реплики на единиците. И тук нещата са се запазили, като отново са повече от идеални.

В StarCraft II: Wings of Liberty картите са доста разновидни, като се почне от тропически джунгли, та се стигне до градските улици, та чак до потоци от лава.

Накратко няма какво лошо да кажа за играта, освен само едно, играта няма никаква LAN поддръжка. Правилно разбрахте, всеки мултиплейър може да се играе само през Battle.net. Но, единственото неудобство е, че доста по-бавно ще си направите мрежа с приятели в кварталният клуб, но все пак не е беда.

За жалост от Blizzard решиха да спечелят много пари от играта и я разделиха на три части. Така и за трите части от StarCraft II трябва да платим по 119.00 лв.

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 14  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//