Login Tools
A+ A A-
Неделя, 16 Юни 2013

Assassin’s Creed завладяващо приключение

 

Няма съвременници който да не знаят за известната гейм поредица Prince of Persia, създадена от Ubisoft. Игрите от поредицата са много интересна комбинация от 3rd person динамична игра, изпълнена с акробатични трикове и особено интересни битки. Авторите й създадоха три поредни игри от поредицата Prince of Persia, посветени на “Пясъците на времето”, като преди няколко дни официално направиха изявление, че в края на тази година ще има нова серия от играта, посветена изцяло на познатият ни принц.

 

 

От създадените до сега игри за Принца на Персия, студиото Ubisoft Montreal и неговите служители решиха да създадат нов франчайз, наименован Assassin’s Creed (което на български звучи “Кредото на наемния убиец”). За играта бяха отделени доста средства за реклама и представена, като една от най-добрите динамични игри, със засилен stealth елемент и силен сюжет. На практика, така рекламирана, играта създаде високи очаквания сред феновете й, но за щастие голяма част от тези очаквания се оправдаха.

Сценарият започва с историята на Assassin’s Creed през далечната 1191 година по времето на Третия кръстоносен поход когато Ричард Лъвското Сърце завладява Светите земи. Вашият герой е Алтаир, представител на братството на наемните убийци, които се опитват да стопират създалите се  конфликти, нанасяйки поражения едновременно и на двете страни.

В началото има вероятност да не ви хареса въобще Assassins Creed. Но ако все пак ви заинтригува след нашето представяне, ще може да й се насладите, както за PS3, така и на PC. Ако не успее да ви разочарова управлението и начина, по който се играе, ще й станете фен.

Една от основните причини да получите отегчение и досада от играта е относително неудобно управление (особено на PC) и невероятно бавния й старт. Но, ако свикнете с това ще играете, с удоволствие поне няколко часа. Първите задачи и ретроспекции налагат много ниско ниво на игра и ще имате чувство, че цялата игра ще е толкова бавна и тромава. Чак когато стигнете Йерусалим започва същността на играта, а именно там ще усетите, че играете .

Assassin’s Creed създадоха така наречения sandbox геймплей, в който макар реално да имате някаква задача, не се налага да я изпълните задължително, хубавото е, че решенията ги взимате вие и преценявате дали трябва или не. В играта се запазват и част от акробатичните трикове, които можете да изпълнявате, но чудесното е, че са изпълними. Като цяло играта дава възможност за едно неповторимо преживяване във всеки един аспект, и сюжета и динамиката (дори и самите задачи) са напълно реалистични, без да налагат ограничения.

Образът на Алтаир, отговаря напълно на наемен убиец, той е изключително издръжлив, ловък и хитър, като ваш герой, ще имате възможност да побеждавате повече от 10 противника наведнъж, да се катерите по сградите до невероятни височини и да прескачате по покривите като Спайдърмен.

Всичко това обаче ще може да го осъществявате, след като овладеете контрола на героя си, ще имате възможност да вършвате всички тези неща благодарение само и единствено на вашите способности. Не трябва да пропускаме, че едни от най-чудесните моменти, които ще имате са изкачването на някоя изключително висока сграда, като ползвате особено опасно трасе или когато се изправите срещу 20-на въоръжени войника и да ги обезвредите сам.

На практика Assassin’s Creed може да не ви стане любимка от самото начало - всъщност отначало може да ви се стори, че играта не е колоритна и лишена от детайли, но с времето ще започнете да ги намирате. Но, можем да кажем с чиста съвест, че относно графиката създателите са се постарали и играта да изглежда перфектно отвсякъде. Особено интересно е когато стигнете до някоя височина и камерата се отдръпне дотолкова, че да видите града отвисоко. Определено можем да пишем десет по десетобалната система, защото дизайнерите от Ubisoft Montreal са постигнали един отличен визуален engine, който да движи Assassin’s Creed.

За озвучението важи абсолютно същото. Едва ли ще бъдете захласнати от това, но всичко, което вършите ще получи съответното

На финала може да кажем, че тези които по някакъв начин са подценили Assassin’s Creed са на грешен път. Играта си заслужава, много е приятна, гъвкава и с чудесен сюжет.

 

Още снимки от играта ТУК

Видео от играта ТУК, ТУК И ТУК

Tweet
Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 5  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//