Login Tools
A+ A A-
Неделя, 16 Юни 2013

A Game of Thrones

 

„Игра на тронове” стана невероятен хит. Както книгата, така и цялата сага „Песен за огън и лед” на Джордж Р. Р. Мартин е нависота още през 1996 г. Ако го поставим във фентъзи жанра за възрастни, няма да е грешно.

Геймърите са наясно, че втория сезон ще е по-успешен – по-зрелищен, по-увликателен и по-чаровен. А през юни – ще се появи и ролевата игра по вселената. Неин създател е френското студио Cyanide. От всичко, което можем да видим по темата, успеха са 40% за нещо нормално и 60% – за поредният елементарен продукт. Да, това не е чак толкова неприятно, колкото ще ви се стори. Прочетете още: A Game of ThronesДо момента имената на тези персонажи не са се явявали из страниците на сагата. Джордж Р. Р. Мартин е категоричен, че за в бъдеще ще ги опомене. Все пак на разположение има още две книги – „Ветровете на зимата” и „Надежда за пролет”, които могат да се превърнат в три, ако писателя вземе решение, че има нужда от още място, за да опише сюжета на десетките персонажи по начин, който наистина го задоволява.

Накратко Морс е облякъл черното, т.е. е един от Нощните стражи. Освен това може да се превлъплатява в своето куче и да намира мистериозни пътечки из света или да научава нечии диазлози. Дори ще може да открива даден човек само по аромата му. Освен това, Алестър е червен магьосник, който може да се вторачва в огъня, за да открива скрити истини, да разсича противниците си с огнен меч, а на по-късен етап – да употребява огнена магия.

Сюжета на двамата герои се развива успоредно, като вие ще играете ту с единия, ту с другия. Създателите са категорични, че всеки един от тях ще предложи абсолютно различен геймплей. От излязлото наскоро видео, относно бойната система в играта, ще усетите същността на играта. Всеки път, когато желаете, ще може да неутрализирате сражението. Тогава пред вас ще излезе кръгло меню с дадените умения на героя. Предположете си нещо като системата в Mass Effect и няма да сбъркате.

Естествено всеки един от героите ще може да трупа опит в различни класове,

повечето от които са доста интересни. Морс може да бъде Landed Knight, който носи  тежки брони, харесва къси и класически мечове и боздугани и трупа опит, като  защитник. Естествено, може да бъде Hedge Knight и да превъзхожда враговете си с двуръки мечове или Magnar, като съсича всички с две оръжия наведнъж.

Алестър може да прави избор между Archer, което предразполага Sellsword, своенравният роуг, и Water Dancer – воин от ранга на прословутия Срио Форел, който учеше Аря в „Игра на тронове”.

Cyanide са се престарали да изградят играта и колкото се може по-агресивна. Чрез Unreal Engine 3 ще бъдем свидетели на много агресивни анимации, които спокойно могат да се оприличат на сцените от сериала.

Къде ще можем да пътешестваме?

Почти навред, категорични са творците. Поне що се касае за континента Вестерос.

Що се отнася до сюжета, целта на Cyanide не е да приобщи книгите. Накрая дори и играта на Cyanide да е пълен провал, едно е ясно напълно сигурно е, че ще има още. Особено сега, след новината, че "Игра за тронове" ще има и следващ сезон.

 

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 8  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//