Login Tools
A+ A A-
Неделя, 16 Юни 2013

XCOM: Enemy Unknown

 

През последното десетилетие много гейм-студия се опитаха да претворят магията на UFO: Enemy Unknown – стандартната походова стратегия на Microprose, която се появи през 1994 г. И всички до едно не успяха. 

Нито един от вариантите не можеше да се докосне до усещането, което UFO предизвикваше в играчите през многобройните безсънни нощи, които прекараха пред компютрите, да обикалят света и да изтребват извънземни. Прочетете още: XCOM: Enemy Unknown

 

Сега дойде ред и на Firaxis – ветерани в жанра и създатели на култовата Civilization. Една компания, започваща именно от Microprose.

Идеята зад XCOM: Enemy Unknown е много елементарна  – непозната извънземна раса атакува Земята.

Никой няма идея защо е на нашата планета, нито какво ще направи с хората, които отбсебва. За да посрещне подобаващо новата атака, светът сформира строго секретната организация XCOM. И вашият герой е нейният лидер.

Когато главният дизайнер Джейк Соломон обяви подземната база на XCOM за пръв път, той я описа с мравуняк, срязан на две и погледнат отстрани. Определено, на външен вид тя не прилича на оригинала и подобно нещо ще видите за първи път. Всички подземни лабиринти, които сте изградили, се виждат ясно. Може да приближавате и отдалечавате камерата към всеки предмет, за да разгледате как учените правят дисекция на извънземното, което сте успели да заловите. В друго помещение бойците тренират или разпускат, забавлявайки се с карти. Именно тук ще идвате отново след всяка мисия, стига да не умрете…

Цялият този щаб изпълнява опцията на определено меню. Оттук ще проучите нови технологии, ще сменяте вашите войници (екипировка, име, способности) и др.

Тук ще откриете и прословутото Geoscape -

земното кълбо от оригинала, чрез което правите избор къде да бъде следващата ви задача. Следствие на него сканирате различни терени за присъствие на извънземни. Веднага щом ги намеите, може да изпратите въздушен Interceptor, за да го смъкнете (стига да сте изградили такъв) или  пък да оборудвате Skyranger с шестима от най-добрите си бойци и да отидете сами да унищожите пришълците в наземен бой.

Що се касае до системата за развитие на бойците, тя е значително по-елементарна. Първият път, когато един новопостъпил бъде повишен, той може да избере да се квалифицира в четири различни класа – Heavy, Sniper, Support или Assault. Впоследствие, с всяко следващо ниво, научава и по един пърк, определен за неговата квалификация. Накратко решенията, които взимате, са дребни, но имат същественно значение.

Как може една стратегия да стане интересна във време, в което шутърите са едни от най-харесваните игри заради енергичността и зрелищността? Firaxis дава отговор и на този въпрос. Продуцираните екшън сюжеи. Всеки път, когато нещо важно се случва на бойният терен, камерата ще се акцентира именно там и ще го видите под формата на интересна сцена. Как извънземно се храни от трупа на човек, огромен пришълец счупва вратата на някой тъговски център, снайперистът стреля по врага директно в главата и др. Всичко това ще бъде показано по най-зрелищния начин.

По всичко личи, че Firaxis са направили отлична разработка. В очакване ще бъдем да видим крайният резултат наесен.

 

Travian

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 8  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//