Login Tools
A+ A A-
Неделя, 16 Юни 2013

Kaspersky против закона за авторско право

Популярната фирма за дигитална сигурност Kaspersky Lab официално оповести, че напуска Съюза на издателите на бизнес софтуер (Business Software Alliance – BSA), защото протестират срещу подкрепата на организацията на новия проектозакон за борба с пиратството в САЩ. Нормативният закон се именова Stop Online Piracy Act (SOPA) и ако бъде приет, ще разреши на собственици на авторски права да налагат затварянето на интернет сайтове, които предлагат, осъществяват продажба или разпространяват нерегламентирани стоки или пиратско съдържание.

Повечето от технологичните гиганти, сред които Google, Yahoo, Facebook и Twitter, са против този проект, като според тях по този начин се разрешава цензура на глобалната мрежа в името на авторските права.

Членове на BSA саголеми технологични корпорации като Microsoft, Dell, Apple, Adobe, Intel, McAfee, Symantec и Sybase. Всички те са в подкрепа на SOPA. Законът беше внесен в Камарата на представителите на Конгреса (долната камара на американския парламент) през октомври 2011г..

Въпреки мощната подкрепа на корпоративните картели, организацията се въздържа от неговото одобренеи, според тях има проблеми с новия закон и е наложително той да бъде изменен, преди да влезе в сила.

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 8  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//