Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

Steam ще бъде достъпен и за Linux

Steam вече ще бъде достъпен и за Linux орез Ubuntu. Това обявиха от Vavle.

Прочети още: Steam ще бъде достъпен и за Linux

Sony стартира лятото с нови модели VAIO нотебуци

 

Компанията Sony изработи  нови серии на VAIO лаптопи, съответстващи на жаркото лято. Като най-впечатляващ е VAIO T13 от серията VAIO S.

 

VAIO T13 е с компактни размери на монитора само 13.3", тънък, олекотен и с надежден корпус, изработен от съчетание на алуминии и магнезии. Има способността да бъде в режим на готовност до 7 часа без зареждане, притежава LED екран с отличен контраст, както и HDD и SSD памет. Естествено има всички нужни интерфейси за връзка и перфектно озвучаване. 

 

 

Как се хаква компютър през Skype

Прословутата сигурност на Skype явно не е толкова добра, колкото се опитват да я изкарат собствениците на компанията. IT ентусиаст е успял да напише код, който е базиран на хакната версия на SkypeKit. Благодарение на него може да научите IP адреса на всеки компютър , който е свързан към сървърите на Skype. Т.е може да научите IP адреса на над 500 милиона потребителя, които ползват Skype.

 

Прочети още: Как се хаква компютър през Skype

Разгледайте над 15 000 забележителности с Google Earth

Добавена е нова функция в Google Maps, с която можете да правите виртуални обиколки на част от най-големите забележителности на света, удобно седейки си пред домашния компютър, лаптопа или таблета.

Прочети още: Разгледайте над 15 000 забележителности с Google Earth

Skype ще работи директно в браузъра

Microsoft планира да създаде версия на Skype, която ще работи директно в браузъра, без да са необходими каквито и да е плъгини и допълнения от рода на Silverlight или Flash.

 

Прочети още: Skype ще работи директно в браузъра

Гугъл ще произвежда евтини таблети

Гигантът Google ще обедини усилия с азиатски компании и ще започне производство на евтини, 7-инчови таблети, с които ще конкурира продуктите на Apple и Amazon.

 

Прочети още: Гугъл ще произвежда евтини таблети

Приложенията за Android надмина 10 милрд.

Онлайн магазинът за приложения Android Market на Google осъществи над 10 млрд. сваляния от дебюта си до декември, показва статистиката на Google.

Прочети още: Приложенията за Android надмина 10 милрд.

Kaspersky против закона за авторско право

Популярната фирма за дигитална сигурност Kaspersky Lab официално оповести, че напуска Съюза на издателите на бизнес софтуер (Business Software Alliance – BSA), защото протестират срещу подкрепата на организацията на новия проектозакон за борба с пиратството в САЩ. Нормативният закон се именова Stop Online Piracy Act (SOPA) и ако бъде приет, ще разреши на собственици на авторски права да налагат затварянето на интернет сайтове, които предлагат, осъществяват продажба или разпространяват нерегламентирани стоки или пиратско съдържание.

Прочети още: Kaspersky против закона за авторско право

Earthrise без месечен абонамент докато не отстранят всички бъгове

Ето нещо което ще зарадва донякъде феновете на Earthrise – борда на директорите на Българската компания за игри „Masthead Studios” взе становище да премахне месечня абонамент  за дебютната научнофантастична най-разпротранена онлайн игра.

Прочети още: Earthrise без месечен абонамент докато не отстранят всички бъгове

Carrot последовател на Apple

Анализатори и медиината аудитория от доста време насам търсят  кой ще замести легендарната IT икона – Стив Джобс. До скоро се спрягаше името на основателя на Facebook – Марк Зукърбърг – за достоен и безспорен  негов заместник. Наскоро обаче журналисти и анализатори са убедени, че заместник на Стив Джобс ще е дванадесет годишно хлапе от Калифорния.

Прочети още: Carrot последовател на Apple

Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 33  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//