Login Tools
A+ A A-
Четвъртък, 29 Март 2012

Call of Duty: Modern Warfare 2 (XBOX 360, PS3)

Call of Duty е поредица с която ще преминаванете от бойните полета на Втората Световна Война към днешни дни и е най-успешната до момента – Call of Duty 4: Modern Warfare . В продължението й Modern Warfare 2, геройте ще влязат в ролята на Sgt Gary „Roach“ Sanderson и ще сформират елитна международна антитерористична организация под командването на Soap McTavich – главния герой на поредицата. Играейки ще имате възможност да се напаснете с новите членове на отряда ви, а сюжета ще ви отведе до мощна руска националистическа група с контакти по целия свят. Това е накратко, подобренията извършени в играта е преди всичко в графиката. Геймърите се надяват, че Modern Warfare 2 ще бъде достойно продължение на перфектния й предшественик.

 

Ползвайки IW4.0 енджина ще разберем, че Modern Warfare 2 изглежда отлично. Определено е по-добре от първата Modern Warfare, като разликата не се усеща почти и само носи удовлетворение от играта. Динамиката в играта е на ниво, както и огнестрелните битки. Но няма как някои детайли да не ви направят впечатление:
  - начинът по който се разбирате, че ще умрете
  - експлозиите са доста интересни
  - предвижването през димна завеса или снежна буря е невероятно преживяване
  - анимациите са чудесни
  - оцветяването на снега с кръв е доста реалистично

Освен всичко горе изложено, можем да добавим към подобренията и много нови оръжия и приложения. Приложенията, не са нови, а по-скоро с подобрения. Друг положителен елемент е, че вече противниците за запасени с по-голям набор от оръжия с различни добавки, така че когато свършат боеприпасите, има какво да използват. Друга полезна промяна е опцията да се използват по няколко добавки наведнъж, една от тях е термалния мерник, той се използва за да виждате противниците, когато са в мъглата, но с него не може да виждате през стени.

В използването на реалните оръжия има доста положителна промяна в боравенето им, като откатите например. По принцип щетите които нанасят различните оръжия са доста индивидуални или така се държи MW2, спрямо четворката. След като разгледате повечето оръжия ще остановите, че са абсолютно изпипани откъм детайли, а стрелянето със снайпер е малко по-разнообразно. Примерно с 50cal. снайпер, след изстрел, вместо мерника да се отмести в страни и да има откат, то той си остава върху целта а се поодмества самата камера извършвайки доста непредвидено движение. Докато снайпера, който се използва при стелт задачите няма този ефект.

Относно противниците създателите са се постарали и новостите са доста. Ботовете са доста по-интелигентни и на високо ниво. Тук зад всеки ъгъл ви дебне изненада - бот започващ да ви обстрелва, още докато се покажете. Най-неприятни са задачите в Бразилия, ботовете изскачат от нищото по покривите и къде ли не, подават се през прозорци, тераси и др.

Прикритието е под всякаква критика, постоянно ви намират, а убежищата са по-скоро смешни отколкото сигурни. Та, накратко Veteran-a напомня много на CoD5, а боеприпасите на ботовете не са чак толкова много опасни, макар, че реакцията им при обстрел е с подобрения.

Още един път да припомним, че динамиката на играта все пак е на ниво. Най-вече е наблегнато на придвижването по бойното поле. На много задачи ще имате възможност не само да унищожавате противниците си от няколко места, но и да изпълнявате поставени задачи в срок. Пример за това са задачите, в които пазите някого или трябва да атакувате даден обект. Интерес представлява начинът по който действат противниците ви, те се транспортират при рестарт на играта на друго място.

Мултилевъла също е перфектен и динамичен. Една от промените, която ще ви допадне е, че няма места на които да не може да се покатерите. Това отчасти е увлекателно, но бързо ще ви омръзне.

Spec Ops пример за такива задачи са: удържане на многобройни врагове със снайпер, задачи за преминаване от точка А до точка В, и още куп други. Общо на брой са 23 мисии. Накратко в Spec Ops-a ще ви допадне всичко, може би, без времето за постижение на човек от IW… определено, че са нереални и по-скоро невъзможни.

 Най-прекрасното е, че продължението на играта, макар и след пет години е съставена отлично. В играта участвате с три персонажа, както и в предишните CoD серии. Когато играете за американската кауза сте ръка за ръка със сержант Рамирез, с който защитавате родната земя от Русия. И стига толкова за сюжета, иначе няма да ви е интересно.

В заключение компанията Infinity Ward и нейните служители са дали всичко от себе си и са постигнали отличен резултата.

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//