Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

Braid

 

Какво би, станало, ако Марио откие всичките гъби, моткащи се из краката му. Тук ще се запознаете с Тим. Да, същия странен екземпляр с официален костюм и вратовръзка, който скача насам-натам като Марио. Тим често се рее къде ли, не, мечтаейки си за Принцеса, а когато не го прави, се разхожда из шест свята, във всеки от които времето е коренно различно и все по-извъртян начин. Истинското предизвикателство не е реално и просто минаването през тях и събирането на поставените парчета от ребуси. В последствие тези парчета се съединяват в картини из къщата на Тим и малко по малко го водят до отговорът на мечтите му. Прочеете още: Braid

 

Кой е Тим? Какво се опитвате да направите? Коя е Принцесата? До края на играта ще получиш отговори на всички тези въпроси, които те терзаят и можеш да възстановиш, както си желаеш.

Но дори да оставим настрана тайнственият сценарии, Braid е истинско геймплейно изживяване. Независимо, че в основата на играта е Марио, времевите грешки и манипулирането им в различните светове я правят универсална и взимат от начало до край. Ще трябва да се справяш с какви ли, не ребуси, от нормалното връщане на времето назад с X копчето, до употреба на Тим в миналото, за да помогне на Тим в настоящето, като отвори врата към следващото парченце от пъзел. А точно когато си разбрал как да минаваш през някой свят, идва ред на следващия, който предоставя свои собствени трудности и нови методи за напрягане на сивото ти вещество. С други думи – в Braid не е важно да имаш светкавични рефлекси, а да измисляш нетипични решения и да не се отчайваш, дори когато трудността пред теб изглежда нереална.

Аудио-визуалната страна на нещата също е стряскаща. На фона на двуизмерния геймплей има вълшебни, нарисувани на ръка картини със силно емоционално въздействие, увеличено допълнително от интересната музика. Тим, важните герои и противници са изобразени по невероятен начин, наподобяващ за NES, само че са още по-красиви покрай високата разделителна способност. Картините, които съединяваш, на свой ред са перфектни, което прави удоволствие от приключването им, след като си събрал всяка частица с много труд.

Откровено казано за първи път не се досещаме за едно нещо, което може да критикуваме. Играта е невероятна. Ако харесваш да решаваш ребуси, намери време да я отиграеш!

Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 22  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//