Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

Castle Crashers

 

Изминалото лято е най-големият за Xbox Live Arcade от пускането на услугата досега. Излязоха заглавия като Braid, римейка на Bionic Commando – Rearmed, Geometry Wars 2 и Galaga Legions. Но никоя от тези игри не можа да надскочи известността на излязлата Castle Crashers. Прочетете още: Castle CrashersСъс Castle Crashers The Behemoth отново се връщаме пряко в доброто старо време, този път виждайки ни за аркадни изпълнения като Golden Axe, The King of Dragons и Knights of the Round. Напълно номално е, дизайнерите да не пропуснат да добавят страннен хумор на предишното си заглавие, както и анимационнен визуален стил. Комбинацията може да усетите на околните скрийн шотове. Дребни рицарчета с гневно изражение и огромни мечове в ръка се сражават срещу малки и не толкова малки чичковци, изправят се срещу огромни босове, яздят какви ли, не животинчета от коне до камили, и събират разни предмети.

Аналогично на The King of Dragons и Knights of the Round, Castle Crashers има ролеви детайл и персонажите се подобряват с всяко следващо ниво. Обаче задачата е развита доста повече. Рицарят ти има четири способности – сила, магия, защита и ловкост – които можеш да повишаваш по свой начин не само с добавяне на пойнт, а и с откриване или закупуване на различни оръжия, като мечове, брадви, бухалки, жезли. Освен това можеш да си намериш  малка рееща се жива твар, която на свой ред  дава бонуси, като по-бързо трупане на експирианс или защита от измръзване. Притежаваш и помощни предмети – лечебни колби, бомби, временни пауър-ъпи, лък и др.

Играта е изградена от двама души, но е достатъчно дълга за жанра, приблизително трябват технически около 6 часа за да я завършиш. Стига да играеш в кооп режим, може да се забавляваш с нея отново и отново. Обаче при индивидуална игра Castle Crashers не е толкова увлекателна и омръзва доста бързо, защото повечето нива и противници се отличават само на прима виста.

Бойната система е доста и прилична с количества комбота, независимо, че опира по-скоро до набиране на копчетата, отколкото до влагане на някакви истински способности. Всеки от враагове разполага и с меле, и с далекобойно нападение, така, че винаги трябва да мърдаш насам-натам или да използваш щита си, за да се пазиш. В някои от по-големите бойни изпълнения обаче ще можеш да разчиташ само на колбичките със здраве, понеже си доста беззащитен и е трудно да оцелиш каквото и да е. Това ми напомня и за друг дразнещ момент – понякога различни обекти от нивата се полазват фронтално и изцяло премрежват погледа ви. Попаднеш ли в такав момент, си принуден да се сражаваш.

По принцип  Castle Crashers няма кой знае колко елемента, но напира с гореспоменатия анимационен стил. Той придава универсалаен стил на заглавието и именно чрез него е изразен повечето забавлението. Музикалното оформление пък е съчетание от приятни електронни темички, често напомнящи за аркади.

Преди да свърши статията, ще вметнем думи за неприятните бъгове в играта. На доста геймъри им се случва да изгубят всичките си предмети в сингълплейър.
Независимо, че може да има някоя и друга поправка, Castle Crashers е завладяваща препратка към миналото, която горещо препоръчваме, особено за коопрежим.

Tweet
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 49  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//