Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

Fallout 3

 

 В реалност Fallout 3 се развива тридесет години след събитията във втора част, но на противоположен източен бряг – около развалините на Вашингтон, наречени Capital Wasteland. Играта тръгва с твоето раждане и в първите няколко минути минаваш през няколко етапа от израстването си, докато равномерно си направиш персонаж – тук си избираш пол, име и външност, при първата си година разпределяш S.P.E.C.I.A.L.Прочетете още: Fallout 3

 

Тук се забелязват сериозни различия спрямо предните версии. Макар и аналогична, S.P.E.C.I.A.L. системата също е променена. На първо място няма трейтове, статистиките ти влияят по определен начин на скиловете, тук не няма да видиш коя статистика точно как и на какво влияе и трябва да действаш малко на интуитивно.


Сценария е елементарен – баща ти, който е учен във Vault 101, изведнъж го няма, когато станеш на осемнадесет. Това е нереално, понеже този Vault е запечатан и никога не е бил отварян. Никой няма право да ходи навън, но баща ти въпреки това го е излязъл и сега Надзирателят те е нарочил за виновник. Нормално ти решаваш да изчезнеш и се оказваш насред нищото около Вашингтон. Задачата ти е да откриеш баща си и да усетиш защо е напуснал сигурността на дома си.

Сюжетът е оригинален, но както знаем  и нека бъдем реалисти – никоя Fallout игра досега не е била прекомерно качественна на сюжетната линия. Добре е, че сюжета не е и дразнещ, а по-скоро занимателен. Куестовете разрешават различни интересни събития, а тук-таме има и сюжетни краски от предните части. Добрият стар Enclave отново пречи, добрите стари Brotherhood of Steel отново са надути защитници на мира и справедливостта в галактиката, огромни мутантите са все така сериозна огроза дори на другия край на континента.


Геймплеят е аналогичен с този в Oblivion, но не толкова много. Действието е от първо лице, като може да се преминава и на трето, но понеже контролите са като за фърст пърсън шутър, това е напълно излишно. Предвижваш се изцяло пеш, защото транспорт няма, а и теренът е твърде туден за тях, но стигнеш ли до някакъв район изкача маркер и после можеш да пътуваш до този район само с един клик. В долния ляв ъгъл на дисплея има маркер за посоките и стрелка, която ти указва накъде трябва да вървиш в зависимост от това кой е реалният ти куест в момента.


Сраженията са в реално време и тук се вижда единственият минус на конзолната версия спрямо PC е липсата на мишка. Понеже липсва ауто-ейм, противниците бягат доста, а мерникът  е малък, прицелът е много труден. Хубавото е, че не се биете по този начин, а ползвате the Vault-Tec Assisted Targeting System, наречен за кратко VATS.


Забавно в геймплея е добавката с радиото. Не, че е нещо кой знае какво, но е един от важните фактори за атмосферата във Fallout 3. Можеш да се избира между две основни станции. Galaxy News Radio е свързано и с основният сценарии.

Накратко, както се вижда това е едно малко бижу. Fallout 3 не разкрива своите достойнства, независимо, че има много такива. Дори ако не харесваш Bethesda или си фен на серията, че за теб всяка смяна от закона е кощунство. Определено Fallout 3 трябва да се пробва, защото е едно адски добро заглавие с чудесна ролева система и зарибяваш пристрастяващ свят за изследване.

Tweet
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 29  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//