Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

LittleBigPlanet

 

Ето, вече може да тестваме дългоочакваната творба на Media Molecule. След  неколкократно отлагане, LittleBigPlanet е тук, готова да ощастливи милиони геймъри с изобилието от възможности и универсално поле за игра. Прочетете още: LittleBigPlanetMedia Molecule са сътворили едно необичайно jump & run заглавие, което дава възможност не само да се играе, а и да се развихрите на воля. Геймплейът е в 2D, но цялостният графичен дизайн е в 3D. Контролирате малки човечета, носещи името Sackboys, и ги слагате в най-различни нива, които са разработени от дизайнерите.

LittleBigPlanet е изработена с мултипллеър насоченост, но има и сингълплейър, който се изразява в преминаването на нива, сътворени от програмистите. Дори да не сте свързали конзолата си с интернет връзка, пак ще можете да играете. Става дума за много на брой занимателни нива, които ще ви изправят пред най-различни трудности. Освен занимателните мисии, всяко от тях има и оригинална декорация, като да спасявате принцеса от дворец, направен от велпапе, докато на фона се вижда огромна ламя, която бълва огън и др.

Направихме описание на сингълплейъра, сега ще отидем към най-силната страна на играта – онлайн играта. Ако играете отборно, не само ще ви е далеч по-интересно, а съществуват нива, в които трябва да има поне още един играч, за да бъдат преминати.

Ваши нива можете да направите чрез Create режим. Хубавото при него е, че не е поредният досаден map editor или mod creator. Пряко попадате в играта и се оборудвате с огромно пространство, в което да си отиграете и да докажете какъв сте творец. Искате да построите огромен космически кораб, който да лети? Няма проблем. Или пък да си направите автомобил…? Пак няма проблем. Ограничения нямате.

Пишен шест на дизайнерите относно енджина, който са успели да разработят. Конструкцията в играта е на завидно високо ниво и всеки материал реагира по определен начин. Всъщност, друго което прави играта толкова забавна, е точно тази истинска реалност. Самата идея за дребосъците, правещи щуротии в един нереален свят, а същевременно толкова откачен и прост, че е направо уникален, и както виждаме – печеливш.

Ще дадем нужното внимание и на главните персонажи в цялата тази авантюра. Sackboy-четата и Sackgirl-четата са уникални дребосъци, които предизвикат усмивка у всеки, който се допре до играта. Хубаво е, че Media Molecule са направили костумизация на дребосите. Ще можете да ги обличате с това което искате. С напредването на играта и събирането на предмети ще се отключват и нови костюми. В част от рекламните кампании за играта има снимки на допълнително Sackboy-че, което изглежда умален вариант на Snake от Metal Gear Solid 4.

По отношение на графичният дизайн LBP е наистина перфектен. Не, че диазйнерите са били изправени пред кой знае колко трудна дилема, но са се справили перфектно с поставеният им проект. Озвучението също е на ниво, като всяко ниво има различна фонова музика, която се пуска в зависимост от мисията. Ако играете някое с хорър тематика, звукът ще съответства на това. Ако обаче отигравате някое весело ниво, то тогава музикалният фон също ще е по-емоционален.

LittleBigPlanet оправда големите предварителни очаквания, превръщайки в най-добрия PS3 ексклузив. Оригиналната й идея, както и невероятното разнообразие може само да радва играчите, а цялият позитивизмът е предпоставка към всеки геймър да не пропуска играта.

Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//