Login Tools
A+ A A-
Петък, 14 Август 2015

Tales of Vesperia

 

Tales поредицата която е малко известна, като повечето JRPG светове. Това е игра, тръгнала през 1995 г., като фрагмент  излизал в Америка и в Европа. Аналогично на Final Fantasy версията, това са персонални игри, които, независимо, че имат един общ свят, се развиват в различни времеви пояси и почти не се допират една с друга. Tales of Vesperia е първото заглавие в поредицата за сегашното поколение конзоли.

В света Terca Lumireis тайнствата се регулират от устройства, разработени от древна цивилизация, наименовани "blastia". Те изграждат бариери, защитаващи градовете от зверове, зареждат въздушни кораби, ползват се за правене на оръжия и за всичко друго. Когато подобно устройство, отговаря за водата в гетото на столицата на Империята, главният воин Yuri Lowell гони крадеца до двореца. Това е само началото на трудностите му, защото изведнъж той попада в лабиринти от интриги, а за който е отиграл предостатъчно JRPG-та знае, че това е само началото на по-дълбок сюжет. Прочетете още: Tales of VesperiaСценарият на Tales of Vesperia е изненадващо добър и осмислен като за японско RPG. На прима виста традиционото за жанра е умерен и като цяло идеален. Персонажите са типично адекватни и заинтигуващи, а играта буквално прелива от реплики.

На практика играта не е нито скучна, нито апатична, напротив – екшън съществува, при това  немалко. Системата е аналогична на тази от Final Fantasy XII, дори и да има много разлики. Тук сраженията не са походови, а са в реално време. Можеш да правите комбота нищо, че Tales of Vesperia все пак е далеч от екшън-РПГ. Има и функция за полу-автоматично и напълно автоматично водене на сраженията. Относно системата, тя е достатъчно добре разяснена в самото заглавие, така, че няма смисъл да навлизаме в подробности. Достатъчно е да се спомене, че е забавна, отлично направена и работи.

Графичният дизайн на играта е невероятно изпипана, без да е натрапваща, т.е. накратко е като HD заглавие. Tales of Vesperia подчертано е бляскава и лъскава пред другите заглавия за Xbox 360, дори и в същия жанр. Тя с лекота допълва всичко със своя стил. Напълно анимационна и даже  детинска, персонажите са особено симпатични, дори и кучето на нашия човек. Tales of Vesperia е впечатляваща с нестандартната си визиа, но е стилна и радва окото.

За саундтрака не може да имаме забележка. Прекрасна музика във всички спектри и настроения, не особено типична за жанра, но си изпълнява опцията перфектно. За озвучените персонажи споменахме, като единствено леко дразнят някои, които се престарават, но това като, че ли е неизбежно.

Накратко, Tales of Vesperia е една прекрасна игра, която може би няма кой знае с какво да ви грабне, но е добра и е достоен наследник на поредицата, от която е част. Факт е, че не е нещо ново и неотигравано, но е чудесна както за фенове, така и за напълно похождащи в гейминга.

Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 10  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//