Login Tools
A+ A A-
Неделя, 16 Юни 2013

Spider-Man Edge Of Time

 

X-Men Destiny се появи в края на септември, а относно новата Spidey игра, засега не е излязла за РС, но въпреки всичко ще споменем няколко думи и за нея.

 

В SM: Edge Of Time разработена от Beenox, създателите на миналогодишната Spider-Man: Shattered Dimensions, представят една авантюра през времето, в което можем да видим Spider-Man в нормална светлина.

Сценарият е следния – играта започва със сражение между Amazing Spider-Man и Anti-Venom, в която Паяка загива. В този момент във вселената Spidey 2099 - Мигел О‘Хара се опитва да стопира шефа си Walker Sloan в корпорация Алкемакс да се върне назад във времето. А Sloan се опитва да се върне в края на 70-те години, за да сформира Алкемакс по-рано и така да промени бъдещето. Той реализира намеренията си, а Spidey 2099 влиза в контакт с Amazing Spideyи след като му разкрива ситуацията, двата героя се спускат в задачата да спрат Walker и да ремонтират времевата линия.

Spider-Man е имал вземане-даване с аналогични вселени в комиксите, както и стелепортиране във времето, но определено това не е подобаваща среда за него. Относно дизайна Edge Of Time е дуплекс на Shattered Dimensions с малки подобрения. Играта обаче има отлични кът-сцени, занимателно изградено интро и на места кинематографична лента.

Независимо, че са различни по своя вид, двата „Паяка”, като играчи са едно към едно. И Паркър, и О‘Хара се контролират при комбота с един бутон, вдигат потивниците във въздуха с друг и обстрелват с мрежа чрез трети. Изграждането на опит и отключването на нови комбота не е кой знае какъв плюс, сраженията не искат кой знае какви способности, и не са кой знае какви предизвикателни така, че определено победата не е толкова привлекателна, както в Carnage в Shattered Dimensions.

Интересното във всяка игра на Spider-Man е начинът му на придвижване, като суингването. Тук то предимно е на заден план. Като цяло играта в Spider-Man: Edge Of Time е стабилен, но има няколко пропуснати възможности. Налице са основните допълнителни костюми за отключване и други закачки, които се появяват от време на време, но те бързо втръсват и са само излишни в някои мисии.

Josh Keaton отново се превлъплащава в ролята на Amazing Spider-Man, и трябва да сме честни, че се справя перфектно. След анимацията The Spectacular Spider-Man той е единственият глас, който ще свържем с Паяка, когато четем комикси. Тук Josh е идеален в ролята. Гласа на Spider-Man 2099 се озвучава от друг ветеран в областта, Christopher Barnes – може би го познавате като Spidey от шоуто по Fox Kids. Определено студеният му тон върши работа, но нямаше да е зле Dan Gilvezan, който озвучаваше футуристичния Spidey в Shattered Dimensions да го прави отново.

Естествено, Anti-Venom е най-забавен и труден. Дизайнът му е невероятен, движенията сръчни и е удоволствие да се биеш срещу него. Тук Котката няма голяма роля и образът й флиртува открито с Паяка, както във всички игри до сега, в които се появява.

Понеже Walker Sloan е гад, направен изцяло за играта, той няма мощта, която би трябвало да има в кулминацията на сюжета.


Накратко сюжета ще ви зарадва, че играх
Spider-Man: Edge Of Time, но едва ли, бихте я купили, нито пък разиграли отново. Играта е повече, като експанжън за Shattered Dimensions, и като знаем колко добра и увлекателна беше онази, тази е стъпка назад за това заглавие. Мощна като презентация, слаба в елементите си, Edge Of Time спокойно може да бъде пропусната в очакване на нещо по-добро. Все пак, заслужава си само заради мисиите срещу Anti-Venom.  

 

 

Travian
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 5  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//