Login Tools
A+ A A-
Събота, 15 Юни 2013

Halo: Reach

Определено Reach не е просто поредната Halo игра, а последната от поредицата, създадена от Bungie. Такъв показател бе достатъчен, за да изстреля този проект преди две години на върха. Reach беше единодушно обявена за безспорен хит, интересът към заглавието беше неимоверен.

 

Нека започнем със сюжета, фикцията на Halo и цялата драма около съдбата на обречената планета Reach, всичките авантюри в стил Дартанян и мускетарите и други. Капацитета й е огромен,само трябва някой да използва. Наместо това прекрасният саундтрак е самотен боец в опит на Bungie да омилостивят претръпналите геймърски емоции.

Ако не сте я играли, навярно сте чули, че Reach си е все същата, даже по-изтъркана Halo формула. Дори новите оръжия и транспортни средства, от новата серия на специалните подобрения и сраженията в космоса, чувството е толкова познато. На практика ъпгрейдите, ви позволяват да търчите по-бързо, да ползвате ракетна раница,  и да сте невидим. Всичко е добре, но определено създателите й можеше да се потрудят малко в повече, да вложат по-голяма креативност и нови идеи.


Орбиталните битки в Reach отново дават усещането за поредния динамичен екшън или с други думи – приключението е гарантирано. Космическите симулатори от доста време насам не са кой знае какво, но определено са интересни, защото ядрото на геймплея е чудесен.

Недостатъците няма как да ви крашната играта, но би било добре, ако ги нямаше. Най-неприятните от тях са свързани с балансиране на новите оръжия и изкуствения интелект. За оръжията просто ги оставяме без коментар, защото там преценката винаги е малко или повече субективна. Но гафовете в AI-то са доста и в изобилие. Какъв трябва да имате съотборник? Той ще ви помогне да управлявате изкуствения интелект, който не може да задейства Warthog. Очевидно геймърите ги очаква да се гмурнат направо в дебрите на мултиплейъра, където този проблем на практика липсва.  Не се надявайте, че AI-тата да са много полезни и по време на сражение. Ще отбележим само, че в една от най-трудните ситуации ще се наложи да ползвате помощ на съекипник, просто няма как да се справите сами. Танкът, ще е един от арсеналите, който също ще ви помага за вашата победа срещу противниците ви. Понякога ще отстрелвате два „хънтъра” и група „елити” от „феноменалната” дистанция от... 50-тина метра, но това е, на война, като на война. На места ще липсва каквато и да е пряка видимост, но това не е пречка за да победите.

Естествено най-добрата в поредицата до момента е графиката. НО, умереното графично представяне, което ни предложи Halo 3, наистина си заслужава. Определено, дори в своите пикове графиката на Halo Reach е добре изпипана. Чудни гледки, липса на пластмасово-бутафорната визия и повече реализъм. Все пак нещата се променят и това, което се струваше перфектно различно в Halo, сега вече е почти абсурдно вехто и назначително.

Накратко, си заслужава да се закупи и отиграе оригиналната версия на играта, защото не е все едно дали ще играеш на хакнатия си Xbox 360, ползвайки своя Gold membership в Xbox Live и дали ще играеш в първообраза.

Travian

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 7  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//