Login Tools
A+ A A-
Четвъртък, 17 Май 2012

Street Fighter IV Ревю (PS3, Xbox 360)

Най-накрая появяването на Street Fighter IV стана реалност, феновете с нетърпение чакаха да се появи новата версия на тази привлекателна класическа игра. Няма геймър, който да не губил дни и нощи с месеци подред над аркадите, в старата версия на Street Fighter II. Някой от тях играха безкрайни турнири по залите с SEGA/PSX конзоли. С времето играта омръзна, беше заместена с други модели, но тези който са й любители, все още се прехласват по SF2 и SF3 през MAME32 емулатора. Но сега след като Capcom извадиха от прахта нова версия, играта продължава.

 

Накратко Street Fighter IV се играе бързо, леко и класически 2D fighter, независимо, че като графичен дизайн е чисто 3D. От Capcom не са пропуснали да поставят 3D движения и ефекти, тук няма излишни стъпки. Движенията са премерени, ударите на играча също - всичко е както в оригиналният SF2 версия. Самата игра е идеална комбинация от Street Fighter II Turbo и Street Fighter III +  има съвсем малко нововъведения.

На практика ако се погледнат нещата отстрани Street Fighter IV прилича повече на пеленачето SF2 отколкото на по-големия му брат SF3. Досегашните герои имат същите действия и удари и начинът на игра е както преди. Това донякъде е положително, защото на практика, няма да губите време да заучавате нещо ново, особено за феновете на поредицата. Започнете ли, играта ще ви се стори, всъщност сте в свои води, чувстовто , че играете Street Fighter II ще си остане до края. Това има вероятност да ви допадне, а може и да не ви е толкова приятно. Много малко компании производители на игри правят проекти насочени само и единствено към определен кръг фенове, като избягват да хванат целия пазар.

Самата игра предлага няколко модела на сценарии - стандартната Arcade, VS, Practice и няколко Challenge режима. Challenge режимите са също доста интересни и ги виждаме постоянно, както в поредицата, така и в повечето fighter игри Survival, Time Mode и Trial Mode. Practice Mode. Това дава възможност да се тренира срещу компютърни тренажори, като най-полезната част е възможността да се упражняват серии от сложни удари, с които малко по-малко да се подобри опита на играча.

 


World Tour режима от SFA3 успяваш не само да играеш, но и да качваш нивата и експирианса на играча си с времето. Този режим е удачен, защото играта е не само динамична, а и занимателна.

Относно DLC, вече има официално представени DLC за SF4, ще изложим кратък списък с това, което те предлагат:

      Championship Mode expansion pack, който не е платен и предлага изключително интересните възможности за рекорд и споделяне на отборна игра. За вас това може да бъде и едно голямо предизвикателство. Допълнително addon-а може и да промени броя на точките, като разделяте уменията си посредством Championship,Tournament Points и Enhanced Tournament Matching System, където и ще ги ползвате.

След като излезе играта ще забележите, че са пускани пакети с алтернативните костюми за играчите.

      Brawler Pack - Zangief, E.Honda, Rufus, El Furete и Abel.
      Femme Fatale Pack - Chun-Li, Cammy, Sakura, Rose и C.Viper.
      >Shoruken Pack - Ryu, Ken, Akuma, Gouken и Dan.
      Shadowloo Pack - Seth, M.Bison, Sagat, Balrog и Vega.
      Classic Pack - Guile, Dhalsim, Fei-Long, Blanka и Gen.

Това е за сега е чудесно, но с времето ще забележим много приложения. Няма да бъдем  изненадани, ако излезе и друга версия на играта, която да има всички излезли addon-и и pack-ове. В нета има богат избор от алтернативни костюми, но някой от тяха са изключително смешни и е малко вероятно, някой да плати $4, за да си види любимеца си облечен зле.

Накратко можем да отбележим, че само в Япония са продадени всички произведени копия на Street Fighter IV – за сега няма от къде да се купи нито онлайн, нито в магазините. Това е повече от признание към създателите на Capcom.

Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 8  гости и един потребител и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//