Login Tools
A+ A A-
Четвъртък, 29 Март 2012

Forza Motorsport 3 Ревю (XBOX 360)

Харесвате бързите коли, няма нищо по-хубаво от това Forza 3 е само за вас. Дори и да не сте такъв запалянко то Forza 3 няма да ви разочарова. Рейсърът на Turn 10 Studios е много динамична игра която дава на играчите много неща в малък пакет. Без значение е дали сте добър шофьор, в Forza ще срещнете неразрешими ситуации и стил на управление което да ви допадне. Forza Motorsport 3 е на по-високо ниво от предшественика, тя е по-голяма и е перфектна. 

 

Forza 3 ви отвежда веднага на седалката на супер автомобила Audi R8, в първото състезание, постъпенно ви отнася до известната "перфектна линия" която ви показва оптималния маршрут през всяка писта. След което играча започва да гради "кариера”, но като начинаещ вероятно ще започнете с Фиат от колкото с Ферари. Кариерата ви е разпределена на така наречените сезони. Всеки сезон е разграфен на седмични състезания и световна купа в края на седмицата. Но, ако в играта ви се отдаде възможност и придобиете Enzo Ferrari или Carrera GT, то те ще ви свършат идеална работа. Макар, че съществува един неприятен бъг, който дава на играча да използва автомобили, които с пъти повече са по-добри от тези на опонентите. Това не разваля забавлението в играта, но определено можеше да бъде оправено преди пускането на играта на пазара.

Каквото и да шофирате, може да изберете някои от автоматичните помощи и да ги включите.Това, е супер защото в Honda Jazz може да не се налага да пуснете ABS-а или тракшън контрола, да, но ако шофирате Bugatti Veyron определено ще бъдете неуверини. 

 

Има играчи, който обичат лесната игра и ще пуснат всичките автоматични помощи, но им препоръчваме да я използват без тях за да разберат чара й. Освен това, ако вие не ползвате тракшън контрола ще получите над 10% печалба от даденото състезание, но ако сте отличник печалбата ви мода да стигне близо 60%. Помощите единственно са нужни на начинаещите, защото AI драйвърите са за отлични състезатели. Борбата е за всяко място, а всяка грешка на героя се заплаща скъпо от самия него. Понякога има и много необмислени грешки, като на пистата  Circuit de Catalunya няма синхрон между играча и опозицията. На един вираж изискващ почти спиране, опонентите излитат от пистата с максимална скорост без дори, да направят опит да спрат. Това става така благодарение на бъг, следствие на него играчите заспиват зад волана, те са рядкост, но се случва. Но, не на последно място, че при трудно и оспорвано състезание една такава грешка може, да води до загуба на победата. Съществува един трик на Forza, който може малко да притъпи неудовлетвореността от загубата, функцията, която дава на играча възможност да се върне назад във времето и да поправи грешка си или да избегне удар.

 

Това нововъведение на играта е чудесно, за тези които не искат да се връщат от начало и спестява дори и опитните играчи доста провалени състезания от дребни грешки.

 

Второто нововъведение е дрифт оценяването, като в Gran Turismo 5 prologue с натискането на едно  копче drift mode-а се задейства и оценява всяко поднасяне в напълно умишлен дрифт спрямо ъгъла и скоростта на автомобила.

Положителното в играта е:

    * тунинг симулатора е отличен
    * разнообразие от писти
    * перфектен мултиплейър и онлайн визия, а поддръжката на сърварите е отлична
    * новата опция storefront прави закупуването на автомобили и тунинг аксесоари от други играчи лесно

Отрицателното:

    * бъг при шофьорите, които "заспиват" зад волана
    * бъг Career-моуда позволява на играча да ползва кола с по-виско клас от посочения за състезанието

 

Вход за потребители

Искаме да знаем

Желаете ли да пишем ревюта за PS Vita?
Facebook

Клипчета (коментари)

Нови потребители

Кой е онлайн

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

Приятели

Yellow Blue Green

Copyrights 2001-2018 Datacore www.datacore-bg.com

Log in to your account or Регистрация

//